Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παράνομη απόφαση της Νομαρχίας θίγει συμπολίτη μας έμπορο

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε σε έναν συμπολίτη μας έμπορο από μια απαράδεκτη και προφανώς παράνομη απόφαση της Νομαρχίας Ημαθίας και του Τμήματος Εμπορίου.
Πιο συγκεκριμένα ο συμπολίτης μας κ. Σάκης Ντόμπρης που διατηρεί κατάστημα με ξηρούς καρπούς στη Λαϊκή Αγορά Αλεξάνδρειας, είδε ξαφνικά - παραμονή πρωτοχρονιάς - να δίδεται παράνομα μια θέση εκθέτη μπροστά από το δικό του μαγαζί, πουλώντας μάλιστα ομοειδή προϊόντα!!!
Όπως είναι γνωστό οι θέσεις στη Λαϊκή Αγορά είναι συγκεκριμένες και διαγραμισμένες ώστε να γνωρίζει ο καθένας που θα στήσει τον πάγκο του και να μην μπορεί όποιος θέλει να παρεισφρέει παρανόμως μέσα στη Λαϊκή Αγορά.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν υπάρχει διαγράμμιση και η θέση του νέου εκθέτη κρίνεται παράνομη, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στον συμπολίτη μας έμπορο.
Το πρόβλημα του θιγόμενου συμπολίτη μας εμπόρου συζητήθηκε και στην σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου την Πέμπτη, παρουσία και του αντιδημάρχου κ Σάκη Κούγκα, ο οποίος χαρακτήρισε ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα αποκατασταθεί η αδικία δεδομένου ότι ΤΩΡΑ μεταφέρθηκαν στους δήμους οι αρμοδιότητες που αφορούν την λειτουργά των Λαικών αγορών.
Ευελπιστούμε ότι θα φανεί συνεπείς ο κ. Αντιδήμαρχος στη δέσμευσή του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι , Είναι δυνατόν να τρώτε παραμύθια από τον Κούγκα? Η Νομαρχία δεν έχει καμιά δουλειά με την τοποθέτηση τις κυρίας στο συγκεκριμένο χώρο. Στο Δήμο υπάρχει σχέδιο διαγράμμισης τις λαϊκής αγοράς και μάλιστα αριθμημένο, επομένως από την στιγμή που η κυρία αυτή είναι εκτός διαγράμμισης ,και εκτός αρίθμησης ,αποβάλλεται άμεσα, όταν όμως ο Δήμος εισπράττει το αντίτιμο τις κατάληψης του χώρου τότε έμμεσα την νομιμοποιεί . Όμως για ψάξτε να δείτε ποιανού πλάτες έχει η κυρία, και συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο? Ρωτήστε και τον κ Ντόμπρη!!

Ανώνυμος είπε...

Μα σε αυτή την Πόλη το μόνο που πάει καλά είναι η αυταρχικότητα! Ο κάθε πολίτης κάνει ότι του συμφέρει, και ότι τον βολεύει , προτάσσει το εγώ από το εμείς,και αυτό ξεκινά από το γεγονός τις ατιμωρησίας , και από το γεγονός τις ψηφοθηρίας . Δείτε σήμερα πως η Εμπορική Τράπεζα κατέλαβε μέρος του πεζοδρομίου για δική της χρίση, κατασκευάζοντας σταθερή ράμπα! Στον πεζόδρομο κατασκευάστηκε τεράστια σταθερή τέντα με την ανοχή του Δήμου !! βέβαια οι υπεύθυνοι του Δήμου βρίσκονται ακόμη στη μέθη τις νίκης, και να φαντασθείτε ότι οι διοικούντες δεν ζητούσαν πίστωση χρόνου, λέγοντας ότι είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με όποια παρανομία!! Λόγια , λόγια, λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του θέματος, αν θα είναι και αυτο το Σάββατο παράνομη.
Κανονικά θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, άσχετα με την υποτιθέμενη "παράνομη" αποφάση του τμήματος Εμπορίου και του νομάρχη που υπέγραψε ένα Άκυρο χαρτί!!!!!Αλλά ποιος να τολμήσει να την απομακρύνει;;; αφού η κυρία είχε μέσον και το έλεγε και απροκάλυπτα και δημοσίως!!Πως και ποιος θα την κουνούσε από τη θέση της??????
Για να την δούμε τώρα σε ποιανού πλάτες θα βασιστεί;;;