Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Παιχνίδια με τη Λαϊκή Αγορά παίζει η Διοίκηση του Δήμου

Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς και το άνοιγμα της Μ. Αλεξάνδρου είναι δύο θέματα που σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να λυθούν σε δύο μήνες.
Αλλωστε αυτό είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου όταν εξελέγη πριν από πέντε χρόνια.
Τι ήταν αυτό, όμως, που έκανε τον νέο δήμαρχο να ξεχάσει τη δέσμευσή του αυτή και να συνεχίσει επι πέντε χρόνια να εμπαίζει τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και να κρατάει κλειστή την Μ. Αλεξάνδρου, όπως ακριβώς έκανε, για άγνωστους λόγους, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ κ. Μαυρακάκης;
Στα ερωτήματα αυτά είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα, αν και κυκλοφορούν φήμες, οι οποίες μιλούν για συμφέροντα που δήθεν κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση της λαϊκής, για κάποιες «συμφωνίες κυρίων» «κουμπαριές» κλπ κλπ.
Το σίγουρο, πάντως είναι ότι ακόμα και ΤΩΡΑ που το θέμα έφτασε στο απροχώρητο ακόμα και τώρα συμβαίνουν κάποια γεγονότα που δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι και η σημερινή διοίκηση του Δήμου κάνει ότι μπορεί για να μην λυθεί το πρόβλημα ή έστω να καθυστερήσει τη λύση του όσο περισσότερο μπορεί.
Κάτι τέτοιο φάνηκε και από την τελευταία κολυσιεργία που επέδειξε η δημοτική αρχή στην αποστολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προς την Νομαρχία.
Πιο συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου του 2007 ο δήμαρχος κ Γκιόνογλου έφερε, επι τέλος, στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μετακίνησης της λαικής αγοράς αφού επι σειρά ετών ενέπαιζε την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και τους εμπόρους.
Μετά από συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μετακινηθεί η λαική πίσω από τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς και να ανοίξει ο δρόμος της Μ Αλεξάνδρου ο οποίος φράσει την ανατολική είσοδο της πόλης και βλάπτει οικονομικά τα καταστήματα της πόλης μας.
Λογικά η απόφαση αυτή θα έπρεπε να καθαρογραφεί από την αρμόδια υπάλληλο εντός μίας εβδομάδος και στην συνέχεια να αποσταλεί στο Τμήμα Εμπορίου της Νομαρχίας. Μετά το θέμα θα περνούσε από την αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή και από εκεί στο νομαρχιακό συμβούλιο το οποίο θα ελάμβανε την απόφαση να μετακινηθεί ή όχι η λαική αγορά της Αλεξάνδρειας.
Αυτή η διαδικασία για να ολοκληρωθεί δεν χρειαζόταν περισσότερο του ενός ή δύο μηνών.
Δυστυχώς , όμως, στην περίπτωση αυτή συνέβησαν πράγματα τα οποία βάζουν σε σκέψεις την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και όλους τους εμπόρους.
Γιατί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ ελήφθη στις 14 Μαρτίου έφτασε στην νομαρχία τον Ιούλιο και γιατί δεν βγήκε κάποιος απο τον Δήμο να δώσει μια εξήγηση και να ζητήσει συγνώμη από την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για την πρωτόγνωρη αυτή καθυστέρηση;
Και σαν μην έφτανε αυτή η καθυστέρηση των έξι μηνών, συνέβη και ένα ακόμα γεγονός από το οποίο ανακύπτουν έντονα ερωτηματικά σχετικά με το αν τελικά η διοίκηση του Δήμου θέλει να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά ή έχει συμφέρον να παραμείνει στην παλιά της θεση και με κλειστή την Μ. Αλεξάνδρου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Πλατσάς, στο τέλος Δεκεμβρίου, επισκέφτηκε τον νέο υπάλληλο του τμήματος εμπορίου της νομαρχίας κ. Καλαϊτζή για να πληροφορηθεί που βρίσκεται το θέμα και προς μεγάλη του κατάπληξη και αγανάκτηση μαζί, έμαθε από τον εν λόγω υπάλληλο ότι στα συρτάρια της υπηρεσίας του δεν υπήρχε ούτε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρείας ούτε και το νέο σχεδιάγραμμα όπου θα πάει η λαϊκή αγορά.
Αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στο δημαρχείο για να ξανα πάρει την απόφαση, η οποία είχε κάνει φτερά…και να την παραδώσει στον υπάλληλο της νομαρχίας.
Όμως ανακύπτουν κάποια ερωτηματικά για τα οποία οφείλει να δώσει απάντηση ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου.
Γιατί άργησε έξι μήνες να σταλεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο Τμήμα εμπορίου;
Ποιος εξαφάνισε την απόφαση και δεν την βρήκε ο νέος υπάλληλος του τμήματος εμπορίου;
Ποιος από τον Δήμο Αλεξανδρείας πήγε στο τμήμα εμπορίου να θεωρήσει το παλιό σχεδιάγραμμα της λαϊκής αγοράς και ευτυχώς δεν τα κατάφερε χάριν της παρέμβασης του αντινομάρχη κ. Γκιουρτζή.
Γιατί ο αντινομάρχης κ. Γκιουρτζής αρνείται να πει το όνομα αυτού που παρ’όλίγον να θεωρήσει το παλιό σχεδιάγραμμα οπότε θα έβαζε τον Εμπορικό Σύλλογο σε νέες περιπέτειες;
Εν τέλει τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από το θέμα της λαϊκής αγοράς και επι τόσα χρόνια δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Blog Writer είπε...

Επειδή παρακολούθησα το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας και στο νομαρχιακό συμβούλιο, επέτρεψέ μου να εκφράσω αυτά που αποκόμισα. Θεωρώ ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Πάλεψε να ανοίξει το Σάββατο την οδό Μ. Αλεξάνδρου (γιατί μόνο για Σάββατο μίλάμε) και από την άλλη αντιδρά στην οριστική μετάκίνηση της λαϊκής. Θεωρώ ότι είχαν δικαίωμα να ζητήσουν το άνοιγμα της Μ. Αλεξάνδρου (αν και κατά την άοψή μου δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα Σάββατο πρωί) αλλά δεν τους πέφτει κανένας λόγος να αντιδρούν στην μετακίνηση της λαϊκής έξω από την πόλη.