Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Δεν μίλησε ούτε για ένα πρόβλημα της Αλεξάνδρειας ο κ. Γκιόνογλου μπροστά στον Υπουργό

Ούτε μια λέξη δεν είπε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Μπάμπης Γκιόνογλου, στη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί φορείς της Ημαθίας με τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, σχετικά με τα προβλήματα του Δήμου.
Τη στιγμή που οι υπόλοιποι 11 Δήμαρχοι του Νομού, εξέθεταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους, ο κ. Γκιόνογλου αρκέστηκε να πεί ότι το Υπουργείο πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη όλης της βόρειας Ελλάδας.
Πέρα από αυτή την γενικολογία δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει ούτε ένα από τα πολλά χρονίζοντα προβλήματα της Αλεξάνδρειας. Δεν μίλησε για το επί είκοσι χρόνια μισοτελειωμένο Πνευματικό Κέντρο, για την ανάγκη κατασκευής του κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης που υπάρχουν τμήματα αμιάντου. Δεν μίλησε για την ανάγκη πολλαπλής στήριξης των κατοίκων του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών με Νηπιαγωγείο, Πολιτιστικό Κέντρο κλπ. Δεν μίλησε για την ανάγκη κατασκευής του Πολυϊατρείου για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ που στοιβάζονται στους στενούς χώρους του σημερινού κτιρίου. Δεν μίλησε για το περιβάλλον το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην περιοχή μας. Δεν είπε κουβέντα για τον κάθετο δρόμο Γιαννιτσών - Νησελίου. Δεν είπε κουβέντα για την ανάγκη αύξησης των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος για επαρκή αστυνόμευτση της περιοχής. Δεν μίλησε καθόλου για τον περιαστικό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης - Φλώρινας (διπλές γραμμες), ο οποίος θα καταστήσει την Αλεξάνδρεια σημαντικό προάστιο της Θεσσαλονίκης. Κουβέντα επίσης δεν είπε για την αξιοποίηση των αρχαίων του Νησίου και την αναστήλωση του ετοιμόροπου ΚΟΝΑΚΙΟΥ , παρ’ ότι ο Υπουργός διαθέτει πακτωλό χρημάτων για τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι αν ο Δήμαρχος κ. Γκιόνογλου παρουσίαζε τα παραπάνω προβλήματα στον Υπουργό θα είχε στο πλευρό του την αμέριστη συμπαράσταση του Νομάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη, αλλά και των υπολοίπων Δημάρχων, οι οποίοι συνομολογούν ότι η περιοχή του Ρουμλουκιού βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση.
Δυστυχώς, όμως, ο κ. Γκιόνογλου έχασε την ευκαιρία να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Υπουργό. Δεν μπόρεσε να αναδείξει την κρισιμότητα κάποιων προβλημάτων της πόλης, ούτε βεβαίως κατάφερε να αποσπάσει έστω και μία υπόσχεση.
Απέδειξε έτσι για ακόμα μια φορά, ότι δεν διαθέτει ούτε το στοιχειώδες πολιτικό ανάστημα που οφείλει να έχει ένας πολιτικός εκπρόσωπος 20.000 ανθρώπων.
Το μόνο που είπε ο κ. Γκιόνογλου και το οποίο ακούγεται αστείο, είναι ότι θα αποστείλει γραπτώς... τα προβλήματα της Αλεξάνδρειας στο Υπουργείο μια άλλη ημέρα!
“Η κλήση σας προωθείται” δηλαδή, όπως λέει και ο κόσμος.
Βέβαια την ίδια στιγμή που ο δικός μας δήμαρχος κ. Γκιόνογλου αναπαυόταν στην πολυθρόνα του, οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού Ημαθίας δεν έχασαν την ευκαιρία να αναφερεθούν στα προβλήματα του τόπου τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, ο οποίος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση των πολιτών της Νάουσας, μετά το κλείσιμο των Κλωστοϋφαντουργείων και ζήτησε τη δημιουργία μιας νέας Βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή του με ιδιαίτερα προνομοια και με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Νάουσας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην αναγκαιότητα μιας μεγαλύτερης προβολής των αρχαολογικών χώρων της Νάουσας στα πλαίσια μιας ενοποιημένης προβολής μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, του Δίον και της Πέλλας. Στόχος του κ. Καραμπατζού η αύξηση της επισκεψημότητας τουριστών στην περιοχή του.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Ανθεμίων κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης να στηρίξει τη διαδημοτική συνεργασία μεταξύ του Δήμου του και των Δήμων Ναουσης και Ειρηνούπολης στο θέμα της ανάδειξης των Δήμων ως αρχαιολογικών προορισμών. Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προώθησης Βιολογικού Καθαρισμού και αποχετευτικών δικτύων.
Ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου Παλαιοχωρίου και την αλλαγή χρήσης του από στρατιωτικό σε εμπορευματικό. Στόχος η εύκολη και γρήγορη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων της περιοχής στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.
Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι του Νομού προσπάθησαν στο μέτρο του δυνατού να αναδείξουν τα προβλήματα που “καίνε” τους συμπολίτες τους όπως η ανάγκη καθαρισμού της Τάφρου 66 που ρυπαίνει το περιβάλλον της περιοχής, η ανάγκη βελτίωσης των αγροτικών δρόμων σε κάποιες περιοχές, η κατασκευή του κάθετου δρόμου Κουλούρας - Πατρίδας - Νάουσας, και η προσπάθεια για να περάσει το έργο ΧΥΤΥ στο Δήμο Μακεδονίδας.
Όλοι δηλαδή είπαν κάτι, εκτός φυσικά από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου.
Ίσως γιατί στην Αλεξάνδρεια τα έχουμε όλα...
Ίσως γιατί, όπως λέει ο ίδιος ο κ. Γκιόνογλου, μετά από αυτόν δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα άλλο στην πόλη. Τα έκανε όλα αυτός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: