Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κοντά στους πολίτες οι δημοτικές και τοπικές επιτροπές


Τα πιο κοντινά προς τους πολίτες όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα συμβούλια Δημοτικής κοινότητας και τα τοπικά συμβούλια.
Αυτό φάνηκε και από την πρώτη συνεδρίαση του εντεκαμελούς συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρείας όπου πραγματικά έπεσαν βροχή τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες.
Από τον συνοικισμό το Νησελίου έως το Σχοινά και από την δυτική πλευρά της πόλης έως τον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου τα προβλήματα είναι πολλά αλλά μερικά εξ αυτών χρειάζονται πολύ λίγα έως καθόλου χρήματα για να λυθούν ενώ η ταλαιπωρία που προκαλούν στους πολίτες είναι πολύ μεγάλη.
Με εντολή του προέδρου της Επιτροπής κ. Ρεσινιώτη, η γραμματέας κ Πόπη Αρβανιτοπούλου κατέγραψε όλα τα προβλήματα που κατατέθηκαν, και τα οποία στην συνέχεια θα προωθηθούν προς επίλυση στο δημοτικό συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι με τον νέο νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο Δήμος Αλεξάνδρειας διαθέτει τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες, της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, τους ΠΛΑΤΕΟΣ, της ΚΟΡΥΦΗΣ και της ΜΕΛΙΚΗΣ.
Η ίδια επιτροπή πριν από την καταγραφή των προβλημάτων είχε εγκρίνει την άδεια λειτουργίας σε τρεις καφετέριες αφού τελικά στις επιτροπές αυτές περνάει η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: