Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το μεγάλο στοίχημα της ανακύκλωσης

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων τα επόμενα χρόνια θα αναδειχτεί σε μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Αλεξάνδρειας, αφού θα κοστίζει περίπου 2.000.000 ευρώ ετησίως.
Η μείωση λοιπόν των 63 τόνων σκουπιδιών που "παράγει" ο Δήμος σε ημερήσια βάση θα αποτελέσει το νέο μεγάλο στοίχημα.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ λοιπόν που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν σχεδόν από όλους τους τοπικούς άρχοντες ως μια πολυτέλεια, χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα και συστηματικότητα, τώρα αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα, που αν λειτουργήσει σωστά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Δήμου μας, αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα.
Ήδη από δω και πέρα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης, τα απορριμματοφόρα του Δήμου δεν θα παραλαμβάνουν μπάζα. Πέραν όμως αυτού, θα κληθούν οι πολίτες να ανακυκλώνουν όσα περισσότερα απορρίμματα μπορούν, ώστε ο Δήμος να διαχειρίζεται όσο το δυνατόν λιγότερα, με τελικό αποτέλεσμα την μείωση του κόστους.
Για να γίνει αυτό βέβαια, θα χρειαστεί αφενός μεγάλη ενημέρωση του κόσμου, αφετέρου μεγάλη σοβαρότητα από τον ίδιο το Δήμο Αλεξάνδρειας, δεδομένου ότι πολλές φορές στο παρελθόν οι πολίτες έδειξαν μεγάλη ευαισθησία και ανταπόκριση σε θέματα ανακύκλωσης, απογοητεύονταν όμως όταν έβλεπαν απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης να ρίχνουν τα σκουπίδια της ανακύκλωσης μαζί με τα υπόλοιπα.
Είδομεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: