Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς παιδοχειρουργό το Νοσοκομείο της Βέροιας εδώ και ένα χρόνο

ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΟΝΟΙ 
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Μεγάλο θέμα - και δικαίως -έγινε ο τραυματισμός ενός παιδιού από τη Βέροια, το οποίο έπεσε με το ποδήλατό του από ύψος ενός μέτρου και χτύπησε στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε γρήγορα στο Νοσοκομείο της Βέροιας. Εκεί σύμφωνα με τον γονέα, δημοσιογράφο Μιχάλη Μελιόπουλο, άρχισε μια μεγάλη περιπέτεια για τους ίδιους και το παιδί, αφού όπως καταγγέλεται το Νοσοκομείο Βέροιας δεν έχει Παιδοχειρουργό και τους παρέπεμψαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το τραγικό σύμφωνα πάντα τον γονέα είναι ότι το Νοσοκομείο Βέροιας δεν διέθεσε Ασθενοφόρο για να μεταφερθεί το παιδί στη Θεσσαλονίκη και αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς του μέσα σε κατάσταση πανικού αφού το παιδί στο δρόμο ζαλιζόταν και έκανε εμετό.
Δυστυχώς αυτό όπως και άλλα πολλά είναι τα φαινόμενα της σήψης και της παρακμής στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό κράτος, το οποίο αδυνατεί πλέον να προσφέρει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες.
Ο γονέας καταγγέλλει και τον ίδιο τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, ο οποίος όταν χρειάστηκε να διακομιστεί από τη Βέροια στην Αθήνα, βρέθηκε ασθενοφόρο, ενώ για το δικό του το παιδί δεν βρέθηκε.
Από την πλευρά του Νοσοκομείου Βέροιας ο Δ/ντης του δήλωσε όσον αφορά στον παιδοχειρουργό έχει προκηρυχθεί η θέση και βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης ενώ σχετικά με το ασθενοφόρο, διαθέτουν τρία, αλλά το νοσοκομείο τα έχει για δικές του ανάγκες και ότι τα έκτακτα περιστατικά καλύπτονται από το ΕΚΑΒ.

Παρακάτω αυτούσια η επιστολή διαμαρτυρία του γονέα κ. Μιχάλη Μελιόπουλου, όπως δημοσιεύτηκε στο blog που διατηρεί ( http://laikoyra.blogspot.com/2010/11/blog-post_4917.html ) :



Απαράδεκτοι στο νοσοκομείο Βέροιας κύριε Λοβέρδο είστε ανίκανος

Προσοχή τα παιδιά σας κινδυνεύουν αν πάθουν κάτι στον νομό Ημαθίας
Το νοσοκομείο Βέροιας δεν έχει παιδοχειρουργό πάνω απο ένα χρόνο

Απαράδεκτοι όλοι τους να σηκωθούν και να πάνε όλοι σπίτι τους και πρώτος ο υπουργός Α.Λοβέρδος.Και να σας πούμε γιατί.... Ένα παιδάκι έπεσε με το ποδήλατο από ύψος ενός μέτρου και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι και αιμορραγούσες, οι γονείς αμέσως το πήγαν στο νοσοκομείο Βέροιας,εκεί γιατρό που τον εξέτασε είπε δενέχει παιδοχειρουργό,και είπε στους γονείς να το πάνε αμέσως στην Θεσσαλονίκη σε εφημερεύον νοσοκομείο στο Γεννηματάς,όταν τον ρώτησαν οι γονείς καλά ασθενοφόρο δεν υπάρχει; και ο γιατρός είπε όχι πηγαίνετε και τρέχοντας κιόλας,ενώ για τονΛοβέρδο είχαν ασθενοφόρο να τον πάνε Αθήνα κιόλας..Πάμε παρακάτω ξεκίνησαν οι γονείς και πάνε Θεσσαλονίκη να μου λοιπόν που το παιδάκι άρχισε να κάνει εμετούς στο αυτοκίνητο και ζαλιζόταν,έλα μου που στον δρόμο πάνω έπεσαν σε πορεία οι γονείς και μποτιλιαριστίκανε και δεν είχαν ούτε κόρνα διότι η κόρνα χάλασε, από τα πολλά κορναρίσματα,έλα μου που σε όλη την Θεσσαλονίκη δεν βρέθηκε ούτε ένας αστυνομικός να ανοίξει το δρόμο;
Κύριε υπουργέ που εσάς σας κουβάλησαν με το ασθενοφόρο μέχρι Αθήνα απο την Βέροια, τότε μωρέ που σας πονούσε το νεφρό σας. και κύριε διοικητά του νοσοκομείου Βέροιας το πρόβλημα με το ότι δεν έχει γιατρό το νοσοκομείο το γνωρίζατε και οι δύο σας αλλά είστε ανύπαρκτοι του συστήματος, άρα πρέπει να φύγετε όχι σήμερα χθες....

Ενας αγανακτισμένος πατέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: