Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Νομαρχία συντηρεί το οδικό δίκτυο


Σημαντικά βήματα για τη σταθερή και σε μόνιμη βάση συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της και μη υλοποιεί, παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης, η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δουλεύουν εδώ και αρκετές μέρες και θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι σε όλα τα σημεία της Ημαθίας, προσπαθώντας σε συνεργασία με τους τρεις Δήμους να βελτιώσουν την κατάσταση του οδικού δικτύου στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον βαρύ χειμώνα.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη ήδη έχουν παραληφθεί από τις καταργηθείσες ΔΕΣΕ νέα μηχανήματα, έχουν επισκευασθεί για εύρυθμη λειτουργία όλα τα υπάρχοντα και είναι όλα σε πλήρη ετοιμότητα. Σημαντική παρέμβαση αποτελεί ο εκσυγχρονισμός με ανακατασκευή της παλαιάς αποθήκης πού αποτελεί τη βάση για τις εργασίες συντήρησης.
«Γίνεται προσπάθεια μέσα από ένα σύστημα ελέγχου των δρόμων σε περιοδική βάση η άμεση καταγραφή βλαβών και αποκατάστασή τους είτε λήψη μέτρων ασφάλειας των χρηστών. Ήδη έχει μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αντίδρασης για παρέμβαση σε αναφερθείσα βλάβη σε μία ημέρα», τονίζει ο κ. Καραπαναγιωτίδης, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και ειδικότερα του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων στην όλη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: