Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μήνυμα της Δώρας Μπαλτατζίδου για τις εκλογές

Συμπολίτισσες και ιτες
Φίλες και φίλοι
 Στις εκλογές 6 Μαΐου κυριάρχησε η οργή, ο θυμός και η απόρριψη. Δεν κριθήκαμε για αυτά που πετύχαμε. Κάναμε το ολέθριο σφάλμα να αναλάβουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ την ΕΥΘΥΝΗ και το πληρώσαμε ακριβά στις 6 Μαΐου.
 Τώρα ξέρουμε καλά τι πρέπει να αλλάξουμε για την αναγέννηση της χώρας και της παράταξης. Τώρα ήρθε η ώρα μιας θετικής πιο ψύχραιμης ψήφου. Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμβασης και διεκδίκησης για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Γιατί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι το δίλημμα ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή. Ο Ελληνικός λαός λέει ΝΑΙ στο ευρώ. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης ή οργανωμένη αναθεώρηση των όρων της σύμβασης. Ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας οδηγεί στη μαζική φτώχεια, την ανεργία την διόγκωση του χρέους στην απαξίωση των καταθέσεων και τις ακίνητης περιουσίας και φυσικά στον πολιτικό και οικονομικό αποκλεισμό της χώρας για πολλά χρόνια.
Η δική μας πρόταση και δέσμευση είναι η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης κρατώντας όλα τα θετικά. Κάποιοι επενδύουν στο λεγόμενο οριζόντιο <<κόμμα της δραχμής>> που θέλουν να κερδοσκοπήσουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ εξαγοράζοντας κοψοχρονιάς τις περιουσίες των Ελλήνων και την χώρα μας. 
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στο ευρώ. Εμείς την κρατήσαμε μέσα στο ευρώ, με τεράστιο αγώνα και οδυνηρές θυσίες όλων των Ελλήνων. Εμείς βάλαμε ως μόνο όρο την παραμονή μας στο ευρώ στις διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τις θυσίες του Ελληνικού λαού. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. 
Στην Ευρώπη πλέον πνέει άνεμος αλλαγής που δίνει ελπίδα σε όλους τους λαούς. Η εκλογή Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία αλλάζει τους συσχετισμούς και αναβαθμίζει το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Εκεί βρήκαμε συμμάχους για τις 6 αλλαγές στο μνημόνιο που τα αλλάζουν όλα. 
Στις 18 ΙΟΥΝΙΟΥ οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και την Ευρώπη. Είναι προφανές ότι πέρασε η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και των μονοκομματικών πλειοψηφιών. Ο κόσμος ζητάει συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλουν συνεργασίες. Συνεργασίες όμως που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα. 
Ο πρόεδρος μας Ε. Βενιζέλος πρώτος είπε ότι η χώρα χρειάζεται εθνική συστράτευση, χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, χρειάζεται μια εθνική πανεθνική προσπάθεια και όχι λύσεις που διχάζουν την κοινωνία και μικραίνουν τον τόπο. Μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης έχει ανάγκη η πατρίδα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που εγγυάται αυτήν την εξέλιξη. Το ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται και θα εγγυηθεί και στις 18 Ιουνίου την πολιτική σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη σταθερότητας και αλλαγών. 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και η λύτρωση απ’ την τραγωδία απέχουν ελάχιστα. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση και κυβέρνηση θα έχουμε μόνο με ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Γιατί πάθαμε και μάθαμε Γιατί θέλουμε το ευρώ Γιατί θέλουμε συμμάχους Παράλληλα με τη μάχη των εκλογών, κάνουμε την προσπάθεια για την ανασύσταση χωρίς προκατάληψη, χωρίς βοήθεια, χωρίς στερεότυπα, χωρίς εσφαλμένες επιλογές του παρελθόντος – της δημοκρατικής παράταξης και της μεγάλης κεντροαριστεράς ξαναβρίσκουμε την κοινωνική μας βάση το βράδυ της 17η Ιουνίου παρουσιάζουμε το πλήρες σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ του Μέλλοντος. 
Φίλες και φίλοι 
Στην Ημαθία με τις εκλογές τις 6 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ πήρε έδρα, πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία, ο στόχος είναι εφικτός και πραγματοποιήσιμος. Γιατί είμαστε η παράταξη της δημιουργίας. Γιατί κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Γιατί είμαστε η δύναμη που εγγυάται αυτά που έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας. 
Ο λαός μας θέλει να ξαναζήσει σε συνθήκες ασφάλειας και να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον του, επειδή η χώρα απαιτεί καθαρές πολιτικές σε προοδευτική κατεύθυνση, γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε και με την καρδιά μας και με τη λογική μας ΠΑΣΟΚ. 
Η λύση για μια ισχυρή Ελλάδα, με την ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ εγγυητής της διακυβέρνησης. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά. Οι εκλογές είναι κρίσιμες και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 
Με τη Νίκη μας. 
 Με εκτίμηση 
 Δώρα Μπαλτατζίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: