Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δήμαρχος: Οι εργαζόμενοι του Δήμου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας

Απάντηση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας στις κατηγορίες της παράταξης Γκιόνογλου


Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της παράταξης Γκιόνογλου, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση – απάντηση: 
Ο κ. Χ. Γκιόνογλου, ή οι «πνευματικοί πατέρες» που συνέταξαν την ανακοίνωση, καλό θα είναι να ερωτηθούν μεταξύ τους – ειδικότερα ο κ. Γκιόνογλου – και να μας παρουσιάσουν, αναλυτικά, την υποδομή που μας κληρονόμησαν από πλευράς μηχανικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού. Ανύπαρκτη.
Όσον αφορά την έλλειψη συντονισμού που μας καταλογίζουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα καιρικά φαινόμενα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας, τους διαβεβαιώνω ότι υπάρχει συντονισμός, παρά τη διάρκεια και την ένταση των καιρικών φαινομένων, που είναι πρωτόγνωρα – τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια – για την περιοχή μας και σε έναν νέο Δήμο αυτού του μεγέθους.
Και βέβαια, οι κρίνοντες, δια της ανακοίνωσης, μέσα από τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα έχουν τη δυνατότητα και υποδείξεων και κατάρτισης σχεδίων δράσεων.
 Εγώ θα πρότεινα στον κ. Χαράλαμπο Γκιόνογλου (που του εύχομαι και χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή), να έρθει να συνδράμει ο ίδιος προσωπικά στον συντονισμό, από κοινού με τον Δήμαρχο, ή να μας δώσει τα σχέδια πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, που σίγουρα τα έχει κάπου φυλαγμένα και βάσει των οποίων, ο ίδιος, παλαιότερα, αντιμετώπισε παρόμοια καιρικά φαινόμενα, μιας και εμείς, κατά δήλωση του «συντονιστή» της ανακοίνωσης, δεν είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε… 
 Στον δε λαϊκισμό, όπου εκεί πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα, λόγω και της εμπειρίας που διαθέτουν από πολύ παλιά και αναφέρονται στο κλείσιμο των σχολείων και στη χρησιμοποίηση Ι.Χ. αυτοκινήτου για τη μεταφορά του αλατιού, δεν προτίθεμαι να απαντήσω, αλλά εάν χρειαστεί θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Με την ευκαιρία, επιθυμώ να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ωράρια εξαντλητικά, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: