Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γκιόνογλου: Χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η διοίκηση του Δήμου

Κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών από τη Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ασκεί με επιστολή που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου. Η παράταξη του κ. Γκιόνογλου κατηγορεί τη Διοίκηση του Δήμου ότι δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε συντονισμό για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα το χιόνι που έπεσε να παραλύσει τα πάντα στην πόλη. Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την επιστολή της αντιπολίτευσης. 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
-Στους δρόμους, στις πλατείες και κυρίως σε εργασιακό περιβάλλον τις μέρες αυτές αποδείχτηκε πως όταν επικρατεί ανοργανωσιά και τα πάντα αφήνονται στην τύχη τους δεν χρειάζεται και πολύ ώστε ένα χιόνι να παραλύσει τα πάντα. -Στο δήμο Αλεξ/ρειας η διοίκηση και κυρίως η λεγόμενη « ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», με προφανή ανικανότητα να σχεδιάσει έγκαιρα και να υλοποιήσει έγκυρα όσον αφορά την αντιμετώπιση πιθανής χιονόπτωσης έδωσαν μια βεβαιότητα εγκατάλειψης τόσο στην πόλη της Αλεξάνδρειας όσο και στα χωρία του δήμου μας, με αποτέλεσμα η ασφάλεια και η εύκολη πρόσβαση στο οδικό δίκτυο για οποιαδήποτε κίνηση πεζών και οχημάτων να είναι από προβληματική έως αδύνατη. 
 -Η «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» ψήφισε πίστωση 15.000,00€ για την αγορά αλατιού εν μέσω χιονοθύελλας προκειμένου να αντιμετωπίσει «μια νέα χιονόπτωση» καθώς για το πρώτο χιόνι επιστρατεύθηκαν Ι.Χ. την τελευταία στιγμή για να μεταφέρουν αλάτι της ΔΕΚΕ από τις αποθήκες της ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ . 
-Μηχανήματα, δεν υπήρχαν συντονισμένα και η πρωτοβουλία και η συνείδηση μερικών προέδρων τοπικών κοινοτήτων για να βοηθήσουν τα χωριά τους, αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. -Με τους αυλόγυρους γεμάτους χιόνια έστελνε ο δήμαρχος μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου τους μαθητές στα σχολεία χωρίς να σκεφτεί ούτε πως θα μετακινηθούν ούτε καν τυχόν ατυχήματα και επιβεβαιώνοντας τα καυστικά σχόλια των παιδιών στο διαδίκτυο σχετικά με τι σόι μπότες θα φορέσουν, αναγκάστηκε το ίδιο πρόχειρα να ανακαλέσει, στις 11 η ώρα το βράδυ της ίδιας μέρας. 
-Ειδικά τα πεζοδρόμια και οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης για να λειτουργήσουν, το χιόνι πρέπει να απομακρύνεται και βέβαια όσο άοκνες και αν είναι οι προσπάθειες και επαγγελματικός ο ζήλος των εργαζόμενων απαιτούνται προγραμματισμός, υπευθυνότητα, συντονισμός και σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται δεν υπήρξαν.- Για τον συντονισμό Χ. Γκιόνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: