Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΥΡΑ: ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Υδρευσης Αλεξανδρείας και Περιχώρων.
Το θέμα αφορούσε τη διάλυση μιας προγραμματικής σύμβασης και την λήψη μιας άλλης ώστε να μην χαθούν τα κονδύλια των 4,6 εκατ ευρω για την εγκατάσταση μηχανημάτων καθαρισμού και ελέγχου των νερών του δήμου Πλατέος.
Στην συζήτηση παρενέβη ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κ Χρήστος Αλευράς, ο οποίος επισήμανε ότι με την τακτική του να βελτιώνουμε την ποιότητα των νερών από τις γεωτρήσεις με τρόπο τοπικό και μεμονωμένο, ουσιαστικά σαμποτάρεται το μεγάλο έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού που θα υδροδοτήσει τον κάμπο με τα νερά των πηγών του όρους Βερμίου.
Είναι βέβαιο, τόνισε ο κ Αλευράς, ότι με την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία θα δηλώσει αδυναμία η πολιτεία να χορηγήσει τα ανάλογα κονδύλια για κατασκευή του μεγάλου έργου όταν εμείς οι ίδιοι ζητάμε σημαντικά κονδύλια για να βελτιώσουμε το νερό των γεωτρήσεων μειώνοντας τις ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων τα οποία είναι επιβλαβή στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο κ Αλευράς κατέστησε υπεύθυνη την σημερινή διοίκηση του Συνδέσμου Υδρευσης για ότι κακό συμβεί στο μέλλον.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, δήμαρχος Πλατέος και αυριανός δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης δήλωσε ότι όλοι αγωνιούν για την πορεία του μεγάλου έργου της υδροδότησης του κάμπου από τις πηγές του Βερμίου είναι όμως χρονοβόρο και ως εκ τούτου θα πρέπει να προωθηθούν και άλλες λύσεις όπως αυτή με στον Δήμο Πλατέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: