Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αυτοί με TV στα γραφεία, και οι πολίτες στην απελπισία

Αριστερά ο αντιδήμαρχος κ. Κούγκας  
και δεξιά ο Αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας. 
Η αγορά τηλεοράσεων για τα γραφεία τους στο Δημαρχείο
σχολιάστηκε αρνητικά από τον κόσμο της Αλεξάνδρειας, 
ο οποίος θέλει τους αντιδημάρχους έξω στην πόλη, 
κοντά στα προβλήματα των πολιτών.
Όχι μέσα στο Δημαρχείο 
με ανέσεις και τηλεοράσεις!
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ 22''
ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


ΔΑΠΑΝΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Την στιγμή που οι πολίτες ζουν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και αναγκάζονται να σφίξουν περισσότερο το ζωνάρι, περικόπτοντας βασικές δαπάνες, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας προβαίνει σε δαπάνες που αφενός δεν έχουν σκοπιμότητα, αφετέρου έχουν έναν αρνητικό συμβολισμό και σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη.

Όποιος επισκέφτηκε τις τελευταίες ημέρες το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας ίσως να πρόσεξε τις δύο τηλεοράσεις 22’’, που τοποθετήθηκαν στα γραφεία των δύο αντιδημάρχων, κ. Κούγκα και Γκαβαρδίνα. Αυτό που ίσως να μην ξέρει είναι ότι οι τηλεοράσεις αυτές 22 ιντσών πληρώθηκαν από το υστέρημα του Αλεξανδρινού λαού.
Εύλογα λοιπόν ο απλός πολίτης θα ήθελε να μάθει ποιος είναι ο λόγος της αγοράς αυτών των τηλεοράσεων, και ποιόν σκοπό εξυπηρετούν; Είναι άραγε τόσο μεγάλη ανάγκη να βλέπουν οι αντιδήμαρχοι τηλεόραση εν ώρα εργασίας, ή μήπως τα πρωϊνάδικα είναι τόσο σημαντικά;

Η δαπάνη των δύο τηλεοράσεων με τις δύο βάσεις, τα δύο ραδιοσιντί και το ένα ψυγείο ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ περίπου, ποσό το οποίο μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι συμβολικό μιας συγκεκριμένης αντίληψης, που εύκολα σπαταλά δημοτικό χρήμα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος παρά μόνο η άνεση των τοπικών αρχόντων.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και όπως έχουμε πει πολλές φορές θα πρέπει να μετράμε και να δικαιολογούμε και το τελευταίο ευρώ που φεύγει από τον δημοτικό κορβανά.
Όταν με τον Καλλικράτη υπάρχει ο κίνδυνος περικοπής του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο εξυπηρετεί 400 υπερήλικες συμπολίτες μας και πολλούς εργαζομένους.
Όταν η οικονομική στενότητα επιβάλει ακόμα και τη συγχώνευση σχολείων προκειμένου να εξοικονομηθούν λειτουργικά έξοδα.
Τότε είναι δύσκολο να καταλάβει ο απλός αλεξανδρινός πολίτης την ανάγκη του κ. Γκαβαρδίνα και του κ. Κούγκα να αγοράσουν με χρήματα των δημοτών δύο τηλεοράσεις για να παρακολουθούν τηλεόραση από το γραφεία τους στο Δημαρχείο.
Είναι προφανές ότι τέτοιες δαπάνες με αρνητικό συμβολισμό για τους πολίτες σε συνδυασμό με κάποιες άλλες αυταρχικές συπεριφορές των δύο αντιδημάρχων δεν συνάδουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Δημητριάδη και φυσικά εξοργίζουν και απογοητεύουν τον Αλεξανδρινό λαό, ιδιαίτερα στην δυσκολη οικονομική περίοδο που περνάει.
Αν από τα μικρά φαίνονται και τα μεγάλα, τότε οι παραπάνω ενέργειες σηματοδοτούν μια κακή πορεία για τη διοίκηση του Δήμου και καλό θα είναι να παρέμβει ο κ. Δημητριάδης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατηγος ειπε για διαφανεια.
Ο στρατηγος ειπε οτι θα βαλει ταξη!
Ο στρατηγος ειπε οτι θα πληρωσουν ολοι το νερο!
Ο στρατηγος ειπε οτι θα κανει οτι μπορει για το καλο του τοπου!!!

Ο στρατηγος απλα ΒΟΛΕΥΤΙΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!!!

Για τον κουγκα τι να πεις? Γνωστος για τις πραξεις του.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΕΔΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ????? ΝΑ ΜΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝ!