Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Χαλκίδη για την κατάργηση του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας

Με αφορμή την κατάργηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 «Για μια ακόμη φορά, οι περιφερειακές υπηρεσίες του Νομού Ημαθίας γίνονται αποδέκτες των αρνητικών επιπτώσεων της βίαιης πολιτικής των συγχωνεύσεων την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μίας πολιτικής των μονομερών αποφάσεων που έρχεται να προστεθεί σε αυτή της λιτότητας και της συνεχούς καταπίεσης όλων των μικρομεσαίων και χαμηλοσυνταξιούχων, μιας πολιτικής που αδιαφορεί για τις συνέπειες που υφίσταται η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της.
Η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας σήμερα – και αύριο, ενδεχομένως, του ΟΑΕΔ και της ΕΦΟΡΙΑΣ - την οποία αποφάσισαν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνει μια ακόμη χαριστική βολή, τόσο στους εργαζόμενους σε αυτό, όσο και στους εργοδότες, τους ασφαλισμένους, τον εμπορικό σύλλογο.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων καθώς, αδυνατώντας να περιορίσει τις συνεχείς σπατάλες της και να αποφύγει την αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής, επιβαρύνει διαρκώς τους πολίτες.
Η συνεχής και χωρίς τελειωμό μείωση των μισθών καθώς και η συγκέντρωση των υπηρεσιών στις έδρες των Νομών ή στις Περιφέρειες, νομοτελειακά οδηγούν στον αφανισμό της υπαίθρου. Σε μια τέτοια ισοπεδωτική πολιτική με ισοπεδωτικά και ολέθρια αποτελέσματα και σε επιλογές χωρίς παρόν και μέλλον που έχουν ως αποτέλεσμα τη Βαλκανοποίηση των μισθών και του βοιωτικού επιπέδου και όχι την προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών, εκφράζω τόσο τη συμπαράστασή μου προς όλες τις κατευθύνσεις όσο και την αντίθεσή μου και δηλώνω, ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια, ώστε να σταματήσει ο οικονομικός μαρασμός που επιβάλλεται στην Ημαθία.
 Κύριε Υπουργέ, προχωράτε σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία αναπτυξιακή και παραγωγική δυνατότητα. 
Εσείς και οι συνάδελφοί σας δεν αφήσατε τίποτα όρθιο στην Ημαθία. Τα προσωπικά και πολιτικά σας αδιέξοδα αποτελούν τροχοπέδη για την πορεία του Νομού, με κύρια χαρακτηριστικά την ανεργία και την φτώχεια. Μπροστά σε αυτή την πολιτική, σας καλώ, κ. Υπουργέ, να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να σταματήσετε τον αφανισμό της υπαίθρου της Ημαθίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: