Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σύλληψη 6 ατόμων στο Πλατύ για κλοπή σε αποθήκη της Αγροτικής τράπεζας

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί για κλοπή σε μεταλλικό κτίριο (αποθήκη) ιδιοκτησίας της Αγροτικής Τράπεζας και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συνελήφθησαν την Τρίτη 31.01.2012, το μεσημέρι, στο Πλατύ Ημαθίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, έξι ημεδαποί 42, 23, 36, 39, 32 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30.01.2012), ο 32χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του ο οποίος αναζητείται, απέκοψαν με χρήση κόφτη οξυγόνου, μέρος σκελετού μεταλλικού κτιρίου ιδιοκτησίας της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο και τεμάχισαν σε κομμάτια συνολικού βάρους (5.700) κιλών.
 Στη συνεχεία, μετέβησαν στο σημείο με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και φορτωτικό μηχάνημα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ποσότητα σιδήρου. Πλησίον του χώρου, βρισκόταν 60χρονος ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και επόπτευε το χώρο. Οι παραπάνω, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και αποχώρισαν.
 Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, μετέβησαν στο σημείο ο 42χρονος, ο 23χρονος και ο 36χρονος, οι οποίοι χρησιμοποιώντας οχήματα αφαιρούσαν σταδιακά, κομμάτια τεμαχισμένου σιδήρου, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής στον 39χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη κέντρου ανακύκλωσης μετάλλων ο οποίος συνελήφθη.
Σε έρευνα του ενός από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, του κέντρου ανακύκλωσης μετάλλων και της οικίας του 32χρονου, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•(2) Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα  •(1) φορτωτικό μηχάνημα  •(1) κόφτης οξυγόνου •(4) φιάλες οξυγόνου.   •περίπου (3.500) κιλά σιδήρων •(3) μεταλλικοί ράβδοι και (1) μεταλλική γωνία
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέως Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: