Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί καθυστερούν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ οι τοπικοί μας άρχοντες;

Σύμφωνα με το νέο νόμο του Καλλικράτη, όλοι οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη των Οικονομικών Επιτροπών θα πρέπει να δημοσιεύουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους στην ιστοσελίδα του Δήμου τους. Είναι μια διάταξη που υπηρετεί την διαφάνεια αφού οι πολίτες είναι σωστό να ξέρουν ποια είναι η περιουσία των τοπικών αρχόντων που τους διοικούν και αν όσα έχουν κερδίσει στη ζωή τους δικαιολογούνται από το επάγγελμα που ασκούν.
Στους Δήμους της περιφερειακής ενότητας της Ημαθίας δυστυχώς ακόμα τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και λιγοστοί είναι οι αιρετοί που έσπευσαν να δημοσιεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, με το Δήμο Αλεξάνδρειας να έρχεται τελευταίος στην εφαρμογή του νόμου αφού κανένας δεν έχει δημοσιεύσει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του. Στο Δήμο Βέροιας,

Δήμος Βέροιας
Στο Δήμο Βέροιας 8 είναι οι αιρετοί που έχουν δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Δήμου το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Βέροιας κυρία Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Αναλυτικά τα ονόματα είναι: Μωυσιάδης Νικόλαος, Τσιούντας Χρήστος, Αρχοντάκη Ελισάβετ, Παυλίδης Παύλος, Σταυροπούλου Βαρβάρα, Μιχαηλίδης Γιώργος, Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος.

Δήμος Νάουσας
Στο Δήμος Νάουσας επίσης 8 αιρετοί έχουν δημοσιεύσει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους. Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός καθώς επίσης και οι: Β. Τζωρτζης, Μ. Καρυδα, Α Λακηνάνου, Ε. Ιτσκάρα, Ιλία Ιωσηφίδου, Γιαννούλης Ιωάννης και Βασιλείου Γεώργιος.

Δήμος Αλεξάνδρειας
Στο Δήμος Αλεξάνδρειας δυστυχώς δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί ούτε ειδικός χώρος στον ιστότοπο του Δήμου για την δημοσίευση των ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αιρετών. Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι μόνο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΑΛ κ. Τζίλας Γιώργος έδωσε τα στοιχεία του στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν στη διάταξη του νόμου λέγοντας ότι η δημοσιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων θα προκαλέσει κάποιους επίδοξους ληστές! «Απειλούν» μάλιστα ότι αν η διάταξη παραμείνει θα παραιτηθούν από το αξίωμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: