Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μετά από 9 χρόνια φοίτησης... Μεταξεταστέος ο Μιχάλης Χαλκίδης



Ο Μιχάλης Χαλκίδης κλείνει εννέα χρόνια σαν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν σύγχρονος πυρπολιτής υπερ της ελευθερίας και της ενότητας, υπερ του διαλόγου και της ανάπτυξης της Ημαθίας.


Δυστυχώς όμως στα χρόνια που ακολούθησαν ο Μιχάλης Χαλκίδης έδειξε ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο πολιτικού.


Με εργαλεία την αλαζονία, τις διχαστικές παρεμβάσεις και τις απραγματοποίητες δεσμεύσεις κατάφερε να απογοητεύσει μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών οι οποίοι αρχικά τον στήριξαν αλλά στην συνέχεια τον εγκατέλειψαν απογοητευμένοι από τα καμώματα του.


Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλες αυτές οι αλαζονικές και αυθαίρετες παρεμβάσεις του Μιχάλη Χαλκίδη είναι γνωστές στην Ρηγίλης και σ’αυτές πιθανώς οφείλεται που δεν του εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός θέση υφυπουργού.


Ο Μιχάλης Χαλκίδης σαν καθηγητής φιλόλογος είναι καλός στα λόγια αλλά τα λόγια και οι δεσμεύσεις του απέχουν παρασάγκας από την πραγματικότητα.


Μικρό δείγμα των απραγματοποίητων δεσμεύσεων αποτελούν μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Μιχάλη Χαλκίδη στην Αλεξάνδρεια παραμονές των εκλογών τον Απριλίου του 2000 και από συνέντευξη που παρεχώρησε το 2005.


Όλες αυτές οι απραγματοποίητες υποσχέσεις του Μιχάλη Χαλκίδη στην Αλεξάνδρεια και οι απαράδεκτες συμπεριφορές θα συνεκτιμηθούν από τους νεοδημοκράτες και μάλλον θα στείλουν μεταξεταστέο τον κύριο καθηγητή.


ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: