Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Πηνελόπης Δέλτα στο Νεοχώρι


Την Κυριακή το πρωί στις 11.30 δίπλα από το πρώην κοινοτικό κατάστημα του Τοπικού Διαμερίσματος Νεοχωρίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ.
Η ιδέα για το στήσιμο της προτομής της Πηνελόπης Δέλτα “έπεσε” πριν από δύο χρόνια από τον κ Μανώλη Πουρλιώτη και μετά από συζητήσεις πολλές  έγινε πραγματικότητα.
Στα πλαίσια των αποκαλυπτηρίων της προτομής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων, Παρασκευή Σάββατο , Κυριακή όπου παρουσιάστηκε από τους oμιλητές Γρηγόρη Γιοβανόπουλο και  το έργο της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.
Στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια παρευρέθη ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ Φώτης Δημητριάδης  ο οποίος έκανε και σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο της Πηνελόπης Δέλτα ενώ συνεχάρη θερμά τους ανθρώπους του Συλλόγου και όλους τους κατοίκους του Νεοχωρίου για  την πρωτοβουλία τους αυτή.
Στην συνέχεια ο ομιλητής κ Γιοβανόπουλος παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό της συγγραφέως και της συμβολής της στην ανάδειξη του Μακεδονικού αγώνα μέσα κυρίως από το βιβλίο της «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου κ Μανώλης Πουρλιώτης ο οποίος ήταν και εμπνευστής της ιδέας αυτής.
Αριστερά ο καλλιτέχνης-γλύπτης
που φιλοτέχνησε την προτομή
κ. Νίκος Γκουντάντσης
και δεξιά ο εμπνευστής
της ιδέας
κ. Μανώλης Πουρλιώτης

Ακολούθησε η ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το βιβλίο “τα Μυστικά του βάλτου” και στην συνέχεια έγινε η βράβευση από τον Σύλλογο του κ. Μανώλη Πουρλιώτη αλλά και του γλύπτη που φιλοτέχνησε την προτομή της Πηνελόπης Δέλτα κ Νίκο Γκουτάντση.
Μετά από όλα αυτά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» κάλεσε τους εκπροσώπους του Στρατού, της Αστυνομίας και  της Πυροσβεστικής καθώς επίσης και τον κ Πουρλιώτη να κάνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενώ στην συνέχεια χορευτικά τμήματα του Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Το μόνο αρνητικό στην κατα τα άλλα πολύ όμορφη εκδήλωση ήταν η παράλειψη εκ μέρους της Διοίκησης του Συλλόγου να καλέσουν τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας να συμμετάσχει στα αποκαλυπτήρια της προτομής μαζί με όλους τους ένστολους του Στρατού της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: