Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συμβαίνει σε άλλους Δήμους

Διανομή 120 τόνων προϊόντων στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διάθεση προϊόντων (λάδι, ρύζι, αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, φακές) απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο πλαίσιο τουκινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, η οποία ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα, με τη δημοτική αρχή να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ελεγμένης ποιότητας και υγιεινής των τροφίμων.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής ΠολιτικήςΔημήτρης Απατσίδης προχώρησε το πρωί σε λήψη δειγμάτων από τις συσκευασίες των προϊόντων, τα οποία θα σταλούν για ειδικούς ελέγχους σε χημείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τους αντίστοιχους ποιοτικούς ελέγχους των παραγωγών και να ταυτοποιηθούν οι παραγωγές.
«Αντιμετωπίζουμε το όλο εγχείρημα με υπευθυνότητα και ευαισθησία. Η ποιότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των τροφίμων είναι λεπτό ζήτημα για να το αγνοήσουμε και να το προσπεράσουμε. Θέσαμε στους παραγωγούς, που επιλέξαμε, αυστηρούς όρους για υψηλές προδιαγραφές και είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί τηρούνται πλήρως», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στέλνοντας μήνυμα για εξυγίανση της αγοράς προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών. Ειδική αναφορά έκανε στη διαδικασία τήρησης των φορολογικών κανόνων, καθώς όπως είπε, εκτός από τη διασφάλιση χαμηλών τιμών εξασφαλίστηκε και η πλήρης τήρηση των όρων για την έκδοση αποδείξεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή του δήμου, οι παραγγελίες ανήλθαν σε 2.096, με τους συμπολίτες μας και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες να επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον προμήθειας βασικών ειδών διατροφής. Ειδικότερα στη Δ.Ε. Συκεών έγιναν 1.334 παραγγελίες, στη Δ.Ε. Νεάπολης 462, στη Δ.Ε. Πεύκων 184 και στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου 116 παραγγελίες.
Τα προϊόντα που διατίθενται είναι πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, αλεύρι από τον Τύρναβο Λάρισας, ρύζι (μπονέτ και καρολίνα) από τη Μονοκλησσιά Σερρών, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τη Λακωνία, κρεμμύδια από τη Θήβα, φασόλια και φακές από τον Ενιππέα Φαρσάλων. Συνολικά θα διατεθούν 20.315 λίτρα ελαιολάδου και 97.444 κιλά των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων.
Χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία
Από νωρίς το πρωί οι καταναλωτές προσέρχονται στο χώρο διάθεσης των τροφίμων στην περιοχή Στρεμπενιώτη (Νεάπολη) ακολουθώντας τον προγραμματισμό της οργανωτικής επιτροπής, η οποία εξασφάλισε τους όρους για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους. Η εξυπηρέτηση, μάλιστα, ήταν τέτοια που δεκάδες καταναλωτές εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στις υπηρεσίες του δήμου κάνοντας λόγο για μια «άψογη διοργάνωση».
«Για μια ακόμη φορά φέρνουμε σε πέρας μια δύσκολη προσπάθεια χωρίς προβλήματα, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Για το αποτέλεσμα αυτό δούλεψαν με πίστη και χωρίς κούραση πολλές δεκάδες εθελοντών και εργαζομένων στο δήμο μας, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.
Να σημειωθεί ότι η διάθεση των προϊόντων γίνεται με αλφαβητική σειρά έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία των καταναλωτών. Στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές αναλυτικά για την ημέρα, την ώρα, τον τόπο και τον τρόπο παραλαβής των προϊόντων που έχουν παραγγείλει, με τηλεφωνικές επικοινωνίες ή μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνά τους.
Οι καταναλωτές εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Στρεμπενιώτη με τα οχήματά τους με σειρά προτεραιότητας και παραλαμβάνουν τις ποσότητες που παρήγγειλαν, αφού προηγουμένως παραλάβουν το έντυπο με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες τιμές από το ειδικό τμήμα της γραμματείας.
Σε ετοιμότητα, επίσης, βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές, προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς ταλαιπωρία και καθυστέρηση τους καταναλωτές. Επίσης, αναλαμβάνουν να διευκολύνουν όσους πολίτες (ηλικιωμένους, αρρώστους, μη έχοντες όχημα) δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνοι τα προϊόντα. Επιπλέον, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή συνωστισμού και τη διευκόλυνση πεζών και οδηγών.
Παρόντα είναι και μέλη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, της Ένωσης Γονέων Συκεών και της ΕΔΟΜΑΚ, τα οποία σε σύσκεψη που προηγήθηκε εξέφρασαν τη θετική γνώμη και υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του δήμου.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
ΠΡΟΪΟΝ
ΤΙΜΗ (€/κ.,lt.)
ΠΟΣΟΤΗΤΑ (κ./λ.)
Πατάτες
0,40
37.170
Αλεύρι
0,54
27.150
Ρύζι μπονέτ
0,80
6.110
Ρύζι καρολίνα
1,00
7.190
Ελαιόλαδο
2,9/lt.
20.315
Κρεμμύδια
0,25
12.270
Φασόλια
1,68
3.660
Φακές
1,50
3.894
ΣΥΝΟΛΟ
117.759
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: