Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το πρόβλημα της Λαϊκής επί τάπητος στη σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου σήμερα στις 8:30

Στη σημερινή σύσκεψη του Διοικητικού
Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, όπου θα είναι
παρών και ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τη Λαϊκή Αγορά
κ. Σάκης Κούγκας, θα συζητηθεί σίγουρα
και η κατάληψη του τμήματος του δρόμου
που συνδέει το δρόμο του ΟΣΕ με τη Βετσοπούλου
και η οποία θεωρείται παράνομη
ΠΑΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΑΣ

ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σήμερα Πέμπτη στις 8,30 το βράδυ συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρείας και Περιχώρων.
Όπως φαίνεται από την λίστα το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι η λαϊκή αγορά και πιο συγκεκριμένα η κατάληψη του δρόμου που συνδέει τον σταθμό του ΟΣΕ με την Βετσοπούλου.
Εκ μέρους της διοίκησης του δήμου θα παραστεί ο καθ’ύλην αρμόδιος για το θέμα της ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ αντιδήμαρχος κ Σάκης Κούγκας ο οποίος, σημειωτέων, ήταν και μέλος της προηγούμενης διοίκησης Γκιόνογλου και ως εκ τούτου φέρει και αυτός μερίδιο ευθύνης για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η μετακίνηση της λαικής αγοράς στην σημερινή θέση της έγινε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14-3-2007 αλλά σ'αυτήν την απόφαση δεν συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα του δρόμου προς τον σταθμό του ΟΣΕ.
Η απόφαση αυτή εστάλη στην Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου, η οποία μετά από σκανδαλώδη καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου συνεδρίαση στις 17-1-2008 και αποφάσισε να ματεκινηθεί η λαική Αγορά Αλεξανδρείας στην νέα θέση με 3 ψήφους ΥΠΕΡ και 2 ψήφους ΚΑΤΑ.
Να σημειωθεί ότι στην παραπάνω συνεδρίαση ο τότε διοικητής του Αστυνομικού
Τμήματος Αλεξανδρείας κ Στραφιώτης ψήφισε ΚΑΤΑ της μετακίνησης με το αιτιολογικό ότι δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, όπως συνέβαινε και με κλειστή την Μ Αλεξάνδρου.
Η μετακίνηση της λαικής αγοράς ξαναπερνάει πάλι από την Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου στις 23-2-2010 ως :
«Μετακίνηση μέρους της Λ. Αγοράς Αλεξανδρείας στην διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου επι της Βετσοπούλου μέχρι το ύψος του ΟΣΕ".
Κατά την συζήτηση του έματος μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρείας κ Παπαδόπολος Γιώργος ο οποίος αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις που υπάρχουν από πολλούς φορείς στο λείσιμο ου δρόμου προς τον ΟΣΕ.
Ο πρόεδρος, όμως, της Νομαρχιακής Επιτροπής απάντησε στον κ Παπαδόπουλο ότι υπάρχει η εγκριτική απόφαση του δήμου και αυτό είναι το μόνο που απαιτεί η νομοθεσία.
Από τότε μέχρι και σήμερα η απόφαση της μετακίνησης της Λαικής Αγοράς δεν πέρασε από το νομαρχιακό συμβούλιο που είναι το αρμόδιο όργανο της πολιτείας να εγκρίνει την μετακίνηση της Λαικής Αγοράς και ως εκ τούτου η κατάληψη αυτού του τμήματος του δρόμου θεωρείται πέρα για πέρα ΠΑΡΑΝΟΜΗ και βέβαια φέρουν μεγάλες ευθύνες αυτοί που είναι ταγμένοι να υπηρετούν την νομιμότητα.
Επομένως η σημερινή σύσκεψη ης διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου παρουσία και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ Σάκη Κούγκα ανμένεται με ενδιαφέρον δεδομένου ότι η νέα διοίκηση θα περάσει το πρώτο τέστ σχετικά με την εφαρμογή ή όχι του νόμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδεικνύεται ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Σαφώς και είναι παράνομη πράξη το κλείσιμο του δρόμου μεταξύ ΟΣΕ – πιάτσας ταξί –πρώην καταστήματος εθνικής τραπέζης. Αν θυμάμαι καλά ,στην τότε διαμάχη μεταξύ Δήμου και εκθετών ,ο Κούγκας είχε φέρει και τον προστάτη του Βουλευτή τότε τις ΝΔ Τσαβδαρίδηκαι νταηλίκι έκλεισε εκείνος ο δρόμος. Μεγάλη ευθύνη όλων των εμπλεκομένων, που τόσο καιρό κλείνανε τα μάτια σε μια τόσο κραυγαλέα παρανομία . Ορθός ο τότε Διοικητής μειοψήφησε, αλλά οι άλλοι παράγοντες γιατί προσπαθούσαν να νομιμοποιήσουν μια παράνομη πράξη? Αλήθεια σκέφτηκε ποτέ ένας από αυτούς τους κυρίους , αν γίνει κάποιο ατύχημα , η μια φωτιά στον ΟΣΕ από πού θα περάσουν τα πυροσβεστικά, η το ασθενοφόρο? Και τώρα θα αναλάβει να λύση το πρόβλημα ποιος? Αυτός που το δημιούργησε ο Κούγκας !! Για αυτό αυτή η Πόλη θα έχει αυτά τα χάλια όσο θα υπάρχουν αυτοί οι καβαλάρηδες!

Ανώνυμος είπε...

εαν επιτρεπεται
Γιαννης πινει......γιαννης κερναει
Ευχαριστω τα που ξαναεχω αντιδημαρχο τον κουγκα
ΕΛΕΟΣ
Μην κλαιτε
καλα σας κανει η ΤΡΟΙΚΑ λαμογια
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ
καλα
ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!