Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Νέα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράμα: Απλήρωτοι 5 μήνες οι 400 εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος ΔράμαςΚυριάκος Χαρακίδης προς  τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα των οφειλομένων του υπουργείου προς τους εργαζόμενους του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Στο δήμο του, απασχολεί 400 άτομα, και όπως λέει είναι απλήρωτοι από την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος στη Δράμα το οποίο τελειώνει σε λίγες ημέρες, δηλαδή 5 μήνες.

Η επιστολή του δημάρχου:
Κύριε Υπουργέ,
Είμαι στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσω μαζί σας για δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα, όσο αφορά την πληρωμή της οφειλόμενης αποζημίωσης των ατόμων που προσλήφθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.
Να σας υπενθυμίσω ότι στο πρόγραμμα αυτό προσλήφθηκαν περίπου 1.000 άνεργοι της πόλης μας, εκ των οποίων οι περίπου 400, απασχολούνται στο Δήμο της Δράμας. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος επιτελούν καθημερινά εργασίες που αναβαθμίζουν αισθητά την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας προς τους δημότες μας με πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας.
Αν και ο Δήμος της Δράμας και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος της πόλης δεν ευθυνόμαστε στο ελάχιστο για τη μη έγκαιρη πληρωμή τους, παρ' όλα αυτά είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να ενδιαφερθούμε για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτήν την καθυστέρηση, που δημιουργεί σε ανθρώπους άμεσα προβλήματα επιβίωσης και κάλυψης βασικών αναγκών. Η απόγνωση των συνδημοτών μου, που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα και έχουν απόλυτη ανάγκη την καταβολή των οφειλόμενων είναι άκρως δικαιολογημένη και οφείλετε να επιδείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία.
Στην πρώτη επιστολή που σας είχα αποστείλει στις 07 Σεπτεμβρίου 2012, είναι αλήθεια ότι κινητοποιήσατε τις υπηρεσίες σας και εκταμιεύτηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες τα χρήματα που αντιστοιχούσαν σε πληρωμή περίπου 2,5 μηνών δεδουλευμένων. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι πέντε μήνες της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και δεν έχει προχωρήσει ακόμη η πληρωμή τους. Είναι ανεπίτρεπτο κ. Υπουργέ να χρειάζεται πάντα κάποιος να διαμαρτύρεται για να κινηθεί το γρανάζι της γραφειοκρατίας των Υπουργείων. Είναι πραγματικά λυπηρό να μπαίνουμε στη διαδικασία να σας αποστέλλουμε επιστολές διαμαρτυρίες για ζητήματα που θα είχαν λυθεί αν τα στελέχη του Υπουργείου σας δεν επεδείκνυαν ασυνέπεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και δυσκαμψία στην ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν των παραπάνω, απαιτούμε να δώσετε ένα τέλος στα φαινόμενα αδιαφορίας και αναλγησίας των στελεχών του Υπουργείου σας και να δρομολογήσετε άμεσα τις διαδικασίες εκταμίευσης των οφειλόμενων ποσών προς τους απασχολούμενους του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Δράμας
Κυριάκος Χαρακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: