Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Αλεξάνδρειας

ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μόλις ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας με θέμα την έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2011.
Πρόκειται για τον πρώτο ενιαίο ισολογισμό - απολογισμό του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξάνδρειας μετά τη συνένωση των πρώην τεσσάρων Δήμων.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ορκωτός Λογιστής κ. Αγγέλης ο νέος δήμος Αλεξάνδρειας παρουσιάζει παθητικό της τάξης του 1.400.000 ευρώ, το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αποσβέσεις παγίων αλλά και στην μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και η οποία επηρεάζει άμεσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης κατά τη σύντομη τοποθέτησή του είπε ότι η σημερινή διοίκηση κράτησε το Δήμο όρθιο παρά τις αντίξοες συνθήκες, με σκληρή και επίμονη δουλειά και ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τις δημοτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την οικονομική υπηρεσία του Δήμου καθώς επίσης και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν όλες τις δημοτικές συνεδριάσεις.
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στη διοίκηση λέγοντας ότι απέτυχε στην καθημερινότητα, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Απατσίδης άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ο δήμος δεν εφαρμόζει τη μέθοδο της αναλυτικής λογιστικής, η οποία δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε επακριβώς που πηγαίνουν τα δημοτικά χρήματα.
Τελικά ο Ισολογισμός - Απολογισμός του 2011 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συμβούλους της συμπολίτευσης ενώ όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τον καταψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: