Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα του δήμου Αλεξάνδρειας που εκτελούνται υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου στο γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας.
 Στη σύσκεψη, εκτός του δημάρχου κ. Φώτη Δημητριάδη, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Νικόλαος Γκαβαρδίνας, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου (ως εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας «Άτλαντας Α.Τ.Ε. – Ε. Μπόσκος & Σία Ε.Ε.» που εκτελεί το έργο της ανάπλασης στην πόλη της Αλεξάνδρειας), ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας κ. Απόστολος Ρεσινιώτης, ο διευθυντής της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Π.Ε. Ημαθίας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος δομών περιβάλλοντος της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Ρίστας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αλεξάνδρειας κ. Αναστάσιος Καλταβερίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Αλεξάνδρειας κ. Αργύρης Περνετζής και οι συνεπιβλέποντες των έργων μηχανικοί του δήμου.
Η πορεία υλοποίησης και επίβλεψης των έργων που αφορούν την αποπεράτωση του Συνεδριακού Κέντρου Αλεξάνδρειας, του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος και των αναπλάσεων στην πόλη της Αλεξάνδρειας τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη, ενώ εξετάστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης της πόλης που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά και τις παρατηρήσεις που διατύπωσε με προχθεσινό έγγραφό του ο δήμος. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, ορισμένα από τα προβλήματα αυτά έχουν επιλυθεί, όπως η ασφάλεια των πεζών στα υπό ανάπλαση πεζοδρόμια, ενώ και τα υπόλοιπα (προεξέχοντα αγκύρια, κατασκευή φρεατίων παροχέτευσης ομβρίων, έλλειψη συστήματος άρδευσης δενδυλλίων και θάμνων, φρεατίων αποχέτευσης, απορροή ομβρίων από κατοικίες και οικόπεδα, κ.ά.) αναμένεται να επιλυθούν σε σύντομο χρόνο. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, ενώ υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που προΐστανται και επιβλέπουν τα έργα, ότι αυτά θα εκτελεστούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιάζουν προβλήματα όταν παραδοθούν σε χρήση στους δημότες. 
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες περιόδευσαν στους χώρους όπου εκτελούνται τα έργα, τόσο στην πόλη της Αλεξάνδρειας όσο και στο Πλατύ, και ενημερώθηκαν από τους επιβλέποντες μηχανικούς και τους ανάδοχους. 
Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε: «Εκ μέρους του δήμου αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες και τους καταστηματάρχες της πόλης για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που υφίστανται αυτό το διάστημα και θέλω να παρακαλέσω να επιδειχθεί από όλους μας ανοχή και υπομονή μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες της ανάπλασης της πόλης. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και είμαστε πεπεισμένοι ότι όταν ολοκληρωθεί και δοθεί σε χρήση το έργο, θα αλλάξει προς το καλύτερο η όψη της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: