Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο πρώτος "καλλικρατικός" δήμαρχος σε αργία

Χωρίς να έχει καταδικαστεί από δικαστήριο ούτε καν πρωτόδικα, παρά μόνο λόγω παραπομπής με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για να δικαστεί με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, τίθεται σε αργία ο «πράσινος» δήμαρχος Δίου Πιερίας Γ. Παπαθανασίου.
Είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος που τίθεται σε αργία με τον... τρόπο αυτόν, όπως προβλέπεται από τον καινούργιο νόμο για τον «Καλλικράτη», ο οποίος όμως σε ό,τι αφορά τις ποινές των εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης αποτελεί με μερικές αλλαγές, ουσιαστικά συνέχεια του νόμου Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα «Voria», με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου τίθεται σε αργία διότι κατηγορείται για τη συμμετοχή σε υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιτοχώρου. Ο κ. Παπαθανασίου, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: