Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κάτοικοι και δημοτική αρχή αντιδρούν στο κλείσιμο της κεντρικής διάβασης του ΟΣΕ στο Πλατύ


(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Σε «κατάληψη» του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της κεντρικής σιδηροδρομικής διάβασης του ΟΣΕ στο Πλατύ.
Το ζήτημα ανέκυψε στις 18 Μαρτίου όταν η διοίκηση του ΟΣΕ με τηλεγράφημα γνωστοποίησε στο δήμο και στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος ότι «λόγω υπηρεσιακών αναγκών, η Ισόπεδη Διάβαση χ.σ. 36+012 γρ Θ-Φ (κεντρική διάβαση ΠΛΑΤΕΟΣ), θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 19-04-2011 καθ’ όλην την διάρκεια του 24ώρου μέχρι νεωτέρας».
Το κλείσιμο της διάβασης δημιουργεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, μιας και αποκόπτεται η επαρχιακή οδός Πλατέος-Τρικάλων-Πλατάνου-Κλειδίου που συνδέει την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας με την Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ) στο ύψος του κόμβου Κλειδίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, δεδομένου ότι, εκτός από την τοπική ενδοδημοτική συγκοινωνία, διακινούνται μέσω αυτής φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν αγαθά και εμπορεύματα.  
Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της οδικής συγκοινωνίας, οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν την περιοχή θα ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση διεξόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας και ζητά από τον ΟΣΕ και το εποπτεύον υπουργείο να βρουν άμεσα λύση ώστε να ανοίξει η διάβαση.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: