Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την Gina Loring στη Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (Αμερικάνικη Γωνιά)σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη σας προσκαλούν στην παράσταση & - Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα κ. Gina Loring την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Έλλης 8)
Η παράσταση και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
Η μουσική της Gina θυμίζει Nina Simone και Billie Holiday σε συνδυασμό με την καινοτομία και το ταλέντο της Lauryn Hill ή της Jill Scott. Μία από τις λίγες καλλιτέχνιδες που ισορροπούν ανάμεσα στη μουσική και την ποίηση, δύο εξίσου δυνατά ταλέντα της Gina.

Ανάμεσα στις διακρίσεις της, η Gina πρόσφατα βραβεύτηκε στο διαγωνισμό CoverGirl Persona της Queen Latifah για γυναίκες καλλιτέχνιδες της χιπ-χοπ. Νικήτρια του Αμερικανικού διαγωνισμού Poetry Slam το 2002, εμφανίστηκε στη σειρά του HBO «Russell Simmon’s Def Poetry and BET’s Lyric Cafe», για δύο συνεχόμενες σεζόν. Ως συγγραφέας και ερμηνεύτρια στη θρυλική περιοδεία «Declare Yourself» του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού παραγωγού Norman Lear, βοήθησε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι. Συμμετέχει στο άλμπουμ των De La Soul με τίτλο “Are You In?”, στο άλμπουμ των Brand New Heavies με τίτλο «We Won’t Stop», ενώ είχε για μέντορες καλλιτέχνες όπως οι Suzan-Lori Parks, Saul Williams, Mos Def, Pharoahe Monch και τη Marla Gibbs. (http://www.ginaloring.com)

Με την υποστήριξη των:
• Σχολή Χορού Σοφίας Αντωνιάδου
• Σύλλογος Αθλητικού και Κοινωνικού Χορού Ημαθίας Alma Del Baile
• Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59100 Βέροια.
Τηλ. 2331024494, Http://www.libver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: