Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δριμεία κριτική Γκιόνογλου κατά Δημητριάδη για τις Συνενώσεις των Σχολείων

Ο αρχηγός της μείζονος
αντιπολίτευσης
κ. Μπάμπης Γκιόνογλου
Από τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης λάβαμε δελτίο τύπου με το οποίο ασκείται δριμεία κριτική στον Δήμαρχο κ. Δημητριάδη για τις ενέργειές του στο φλέγον θέμα με τις Συνενώσεις των Γυμνασίων Τρικάλων και Κορυφής.
Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το δελτίο Τύπου:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
΄΄ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ – ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ΄΄


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Όπως είναι γνωστό πλέον σε όλους το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της χρονιάς παρακαλούσε με δημόσιες ανακοινώσεις τους δημάρχους για διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς και τα δημοτικά συμβούλια , ώστε να προκύψει η καλύτερη δυνατή πρόταση για το ζήτημα των συνενώσεων των σχολείων.
-Ο δήμαρχος ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑΣ όμως προσπαθώντας να καλύψει ανακολουθίες , υστεροβουλίες , αποκρύψεις εγγράφων και παραπλανητικές κινήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του Γυμνασίου Τρικάλων εξέδωσε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 19/03/2011 που δημοσιεύτηκε στις 23/03/2011 μέσα από το οποίο προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες του ψάχνοντας συνενόχους.
-Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 ψήφισε ομόφωνα τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ .
-Με το άρθρο 9 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ αυτού , συστήνεται και συγκροτείται ΄΄ΟΡΓΑΝΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ’’ με στόχο την χάραξη και εφαρμογή συντονισμένης δημοτικής πολιτικής , καθώς και για την επίλυση « ιδιαιτέρως σοβαρών προβλημάτων» .
-Στο όργανο αυτό συμμετέχουν ο δήμαρχος , οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
-Στο όργανο αυτό το μόνο δικαίωμα του δημάρχου είναι να το συγκαλεί , οι δε «αποφάσεις του δεν υποκαθιστούν ούτε ακυρώνουν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».
-Ο δήμαρχος λοιπόν αντί να ζητήσει συγνώμη για την αδράνεια και τις καθυστερήσεις που υπέδειξε αυτός και η παράταξη του με συνέπεια να κλείνει το Γυμνάσιο των Τρικάλων προβαίνει σε ανακοινώσεις θέλοντας να δείξει στην κοινή γνώμη την δήθεν πολυπραγμωσύνη και τις ενέργειες που κατόπιν εορτής κάνει.
-Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα η μεθόδευση, η προχειρότητα και ο ωχαδερφισμός αλλά και η άγνοια της δημοτικής αρχής ακόμα και σε διαδικαστικά θέματα , τα οποία αναγκάζουν την παράταξη μας , να διαχωρίζει τη θέση της , προκειμένου να μην καταστεί συνένοχος των παραλήψεων και των μεθοδεύσεων του δημάρχου.

Για την παράταξη
Γκιόνογλου Χαράλαμπος


Υ.Γ. 1) Τελικά ήταν ή δεν ήταν ιδιαιτέρως σοβαρό το πρόβλημα των συνενώσεων;
-Και αν ήταν γιατί ο δήμαρχος κατέβαλε επίμονη προσπάθεια συνεχώς ψευδόμενος επί δύο μήνες ώστε να μην συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Υ.Γ. 2) Από το δήμαρχο ο Δ/ντής Εκπ/σης κ. Φλιτούρης παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση την Παρασκευή που απουσίαζε ως ο καταστροφέας και ρίψασπις και στη συνεδρίαση της Δευτέρας που ήταν παρών ως ο άριστος υπερασπιστής των συμφερόντων της δημόσιας εκπ/σης.
-Τι τελικά από τα δύο ισχύει; ή μήπως αποκαλύπτεται ο καιροσκοπισμός του δημάρχου;
Υ.Γ. 3) Τελικά ποιος έβαλε τα δυο χωριά να μαλώνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: