Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

"Πρώτο βιολί"" στη νέα διοίκηση ο Σάκης Κούγκας

Ο νέος δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ Φώτης Δημητριάδης ήδη έχει ορίσει τους πέντε αντιδημάρχους και τους τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιηθούν αυτοί στα επόμενα δύο χρόνια ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν για να βγει το «κάρο…» από το τέλμα, όπως, συχνά πυκνά έλεγε προεκλογικά.
Το κύριο χαρακτηριστικό της επιλογής του κ. Δημητριάδη αποτελεί αναμφισβήτητα η ανάβαθμιση του κ. Κούγκα σε ρόλο υπέρ-αντιδήμαρχου με πολλές αρμοδιότητες επί όλου του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξάνδρειας και η ταυτόχρονη υποβάθμιση των άλλων αντιδημάρχων και κυρίως του κ. Γκαβαρδίνα. Ο Σάκης Κούγκας είναι αρμόδιος για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για την προστασία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΠΡΑΣΙΝΟΥ, για την υπηρεσία της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ που έρχεται στον Δήμο, για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για την ΑΚΙΝΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, για τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του δήμου, για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, για τις ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. Επίσης ο κ Κούγκας είναι αυτός που θα αναπληρώνει τον δήμαρχο κ Δημητριάδη όταν αυτός θα λείπει στην Αθήνα ή στο εξωτερικό.
Αντίθετα ο κ. Νίκος Γκαβαρδίνας αν και μέχρι χθες ήταν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος ασκούσε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση μέλος της οποίας ήταν και ο κ. Κούγκας, ορίστηκε δεύτερος αντιδήμαρχος επιφορτισμένος με αρμοδιότητες που μοιάζουν με καυτές πατάτες…
Ο κ. Κούγκας ως αντιδήμαρχος επί δημάρχου Γκιόνογλου δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Θεωρείται απ’όλους ως ο πλέον αντιπαραγωγικός αντιδήμαρχος ενώ με τη συμπεριφορά του ως υπεύθυνος των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες κλπ), εξέθεσε ανεπανόρθωτα την διοίκηση Γκιόνογλου, ενώ και ο ίδιος κινδυνεύει τώρα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος.
Άλλωστε είναι γνωστές σε όλους και οι καταγγελίες του πρώην αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παράσχου ότι ο κ. Κούγκας νοίκιασε δημοτικά χωράφια μέσω συγγενικών του προσώπων, ενώ αυτό απαγορεύεται από το νόμο.
Είναι προφανές λοιπόν ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Δημητριάδης παίρνει μεγάλο ρίσκο με την τοποθέτηση του κ. Κούγκα στη θέση του πρώτου αντιδημάρχου.
Είναι επίσης προφανές ότι ότι ουσιαστικά “εξαργυρώνει” το πολιτικό χρέος του προς τον Σ. Κούγκα για τις ψήφους που του έφερε αλλά και για το χρίσμα που πήρε από τη Ν.Δ.
Ας προσέξει όμως ο κ. Δημητριάδης να μην πληρώσει τα ίδια λάθη που έκανε και ο κ. Γκιόνογλου με την τοποθέτηση του κ. Κούγκα σε πρώτο αντιδήμαρχο.
Ας προσέξει επίσης να μην την πληρώσει για ακόμη μία φορά ο Αλεξανδρινός κόσμος την αντιπαραγωγικότητα του κ. Κούγκα, γιατί πλέον δεν υπάρχουν πολλές ανοχές εκ μέρους του κόσμου.
Τέλος παρά τις όχι και τόσο ευοίωνες προβλέψεις, ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε και ότι ο Σάκης Κούγκας έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα τα επαναλάβει.
Ας μην ξεχνάμε επίσης και μια φράση από το λόγο του κ. Δημητριάδη στο ΚΑΣΤΡΟ, όπου είχε διαμηνύσει προς όλους τους συνεργάτες του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να λειτουργήσει με ιδιοτέλεια και εις βάρος του Αλεξανδρινού λαού και ότι έχει τον τρόπο να τον αποπέμπψει αν χρειαστεί από την παράταξή του.
Όπως λέει ο σοφός λαός, “Κοντός ψαλμός αλληλούια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: