Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΝΝΑΣ ΓΚΙΟΡΤΖΗ: ΣΤΗΝ Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η πρώτη και η δεύτερη εισαγγελική έρευνα για το έγγραφο ΜΑΪΜΟΥ της ΕΔΑΝΑΛ, τώρα έχουμε μια ακόμα αποκάλυψη η οποία έγινε από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΑΝΑΛ , την κ. Γιάννα Γκιορτζή.

Η κ. Γκιορτζή Γιάννα είναι ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρείας και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΑΝΑΛ ως εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου.

Ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε ότι σε όλες τις συνεδριάσεις της ΕΔΑΝΑΛ το 2009 παρόντες ήταν μόνον ο πρόεδρος κ. Μιχαλακάκης, η ίδια η κ. Γκιορτζή και η υπάλληλος πρακτικογράφος κ. Πουλουτίδου Νόπη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΑΝΑΛ, όμως, αποτελείται απο 5 μέλη, τον πρόεδρο κ. Βασίλη Μιχαλακάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Μπουκλά Γ., τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Κώστα Διακόπουλο, την ταμία του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γκιορτζή Γιάννα, και τον δημότη κ. Αργυρόπουλος Απόστολο.

Επομένως για να λειτουργεί νόμιμα το διοικητικό συμβούλιο και να είναι νόμιμες οι αποφάσεις που παίρνει πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία , δηλαδή να είναι ΠΑΡΟΝΤΑ στις συνεδριάσεις τουλάχιστον τα 3 από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΑΝΑΛ.

Δυστυχώς, όμως, στις δώδεκα συνεδριάσεις που έκανε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΑΝΑΛ παρόντα ήταν μόνον τα δύο μέλη από τα πέντε, όπως υποστηρίζει δημόσια η κ. Γκιορτζή, και επομένως είναι παράνομες όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν και ο πρόεδρος κ. Μιχαλακάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και ίσως να έχουμε την παρέμβαση της Περιφέρειας και της Εισαγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρείας (ΕΔΑΝΑΛ) διαχειρίζεται πάνω από τρία εκ. ευρω κάθε χρόνο και επομένως ο πρόεδρος κ. Μιχαλακάκης θα έπρεπε να λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο.

2 σχόλια:

ΑΛΗΘΕΙΑ είπε...

Η Δημοκρατία για να υπάρξει χρειάζεται υπεύθυνους πολίτες, που να αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης τους για όσα γίνονται, που να αντιλαμβάνονται ότι οφείλουν τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, που να τοποθετούν το καλό του συνόλου πάνω από το δικό τους στενό προσωπικό άμεσο συμφέρον, επειδή καταλαβαίνουν ότι αν το σύνολο δεν ευημερεί, μακροπρόθεσμα ούτε ο ίδιοι θα ευημερούν.
Σαν υπεύθυνος και σωστά διαμορφωμένος πολίτης ,η κα Γκιορτζή, ταμίας του Εμπορικού Συλλογου που με εντολή του συλλόγου του εκπροσωπούσε τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας στη ΕΔΑΝΑΛ ,κατήγγειλε -όπως όφειλε- στη διοίκηση του Ε.Σ. ότι στα Δ.Σ.της ΕΔΑΝΑΛ λαμβανόταν οι όποιες αποφάσεις χωρίς απαρτία με μόνους παρόντες τον πρόεδρο και τη ίδια σαν μέλος.
Όμως βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η ελευθερία λόγου.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν για δηλώσουν την έννοια της,τις λέξεις ισηγορία και παρρησία. Ο Ισοκράτης στο λόγο του «Περί Ειρήνης», που είναι γραμμένος σε μια εποχή που το δημοκρατικό πολίτευμα μαστίζεται από τους δημαγωγούς και βρίσκεται στην παρακμή του, κατηγορεί τους Αθηναίους γιατί έχουν μεν ισηγορία αλλά δεν υπάρχει παρρησία. Ισηγορία είναι το δικαίωμα που έχουν όλοι οι πολίτες να αγορεύσουν, να μιλήσουν στην Εκκλησία του Δήμου. Η παρρησία όμως είναι κάτι παραπάνω από την ισηγορία. Παρρησία είναι το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί όχι απλώς να έχει το λόγο, αλλά να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα, ακόμη και αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με τη γνώμη των άλλων. Γιατί δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα να πει κανείς τη γνώμη του, αν δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα αυτό που πραγματικά πιστεύει χωρίς να αποδοκιμάζεται από τους άλλους για αυτό.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια ευρύτητα πνεύματος τέτοια, που να μπορεί να δεχτεί το διαφορετικό, ίσως και το αντίθετο.
Όταν βάλλονται όσοι τολμούν και έμπρακτα αποδεικνύουν ότι υπηρετούν τη Δημοκρατία , είτε πρόκειται για άτομα ειτε για πολιτικούς συνδυασμούς ειτε για εφημερίδες τότε οφείλουμε να αντιληφτούμε ότι οι βολές δεν στρέφονται απλά εναντίον τους, αλλά στοχεύεται η ίδια η Δημοκρατία ακριβώς στη καρδιά της.
Τώρα μένει η ίδια η Δημοκρατία να αρθεί στο ύψος των απαιτήσεων που η περίσταση απαιτεί.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
http://alhtheia1.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από τη ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας
Απροειδοποίητα ( χωρίς να ειδοποιήσει το αυτοκίνητο που ενημερώνει τους πολίτες για τις βλάβες του δικτύου ύδρευσης) ,χθες Παρασκευή βράδυ οι βρύσες άρχισαν αντί για νερό να φέρνουν ένα κίτρινο θολό υγρό.

Περισσότερα στο
http://alhtheia1.blogspot.com/