Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι αθλητές του Στίβου πληρώνουν την ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η διοίκηση Γκιόνογλου δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι κάθε καθυστέρηση ενός έργου επιδρά αρνητικά στη ζωή των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα στη νεολαία μας. Η καθυστέρηση της λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου επί 20 χρόνια έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση του οξυγόνου του πολιτισμού από τη νεολαία μας. Η καθυστέρηση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής για την Πρόληψη της Παραβατικότητας έχει ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό νεαρών παιδιών. Η καθυστέρηση της κατασκευής ή επισκευής των πεζοδρομίων έχει ως αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό υπερήλικων συνανθρώπων μας.

Αρνητικές συνέπειες για τους αθλητές της πόλης μας έχει και η καθυστέρηση της κατασκευής του Στίβου καθώς επίσης και του γηπέδου, εξαιτίας της οποίας η μεν ποδοσφαιρική ομάδα αναγκάζεται να μετακινείται σε άλλα γήπεδα, οι δε αθλητές του Στίβουν να μετακινούνται στο Παλαιοχώρι, επιβαρύνοντας έτσι τους γονείς με επιπλέον έξοδα μετακίνησης αλλά και χάσιμο χρόνου. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα χρήματα για την αποπεράτωση του Στίβου και του Πολιτιστικού Κέντρου έχουν εγκριθεί από το 2005 αλλά δυστυχώς η Διοίκηση του Δήμου δεν τα έχει απορροφήσει ακόμα. Παρά το γεργονός ότι γι’αυτές τις καθυστερήσεις των έργων έχει ασκηθεί αυστηρή κριτική από τις εφημερίδες και έχουν υπάρξει έγγραφες διαμαρτυρίες πολιτών, εν τούτοις η Διοίκηση του Δήμου αντί να προβληματιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, αυτή με την ανικανότητά της και τις προεκλογικές σκοπιμότητες απογοητεύει τον Αλεξανδρινό λαό.

Στο σημερινό φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ φιλοξενούμε ακόμα μία επιστολή διαμαρτυρίας γονέων για το Στίβο, η οποία μας εστάλη με τον συμπολίτη μας κ. Στανίτσα Γιώργο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας στην Αρχαία ελλάδα ήταν ο κλασικός αθλητισμός, ο οποίος στην πόλη μας δεν λειτουργεί. Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο που έγινε στις 1-6-2009 από αντιπροσωπεία γονέων αθλητών γυμναστών, καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων για να διαμαρτυρηθούμε για τη διακοπή των εργασιών στο στίβο της Αλεξάνδρειας, ο Δήμαρχος μας υποσχέθηκε , δεσμεύτηκε (όπως και στο ετήσιο χορό συλλόγου στο κέντρο ΜΟΥΣΕΣ) ότι ο ελαστικός τάπητας του Στίβου Αλεξάνδρειας θα παραδιδόταν ολόκληρος και όχι ένα κομμάτι του, αρχές καλοκαιριού, δίνοντας επιτέλους λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Οκτώ μήνες μετά έχουν παραδωθεί 100 μέτρα ελαστικού τάπητα από τα 400 μέτρα, κλείνοντας έξι χρόνια μη λειτουργίας του Στίβου, εμπαίζοντας τους δημότες με μπαλώματα που θα είναι φθαρμένα όταν γίνουν τα υπόλοιπα μέτρα. Επίσης ο ίδιος εμπαιγμός συνεχίζεται και με το φωτισμό του γηπέδου βάζοντας δύο ακόμα μικρούς προβολείς (3 στο σύνολο για ολόκληρο γήπεδο) φωτίζοντας το ίδιο ακριβώς σημείο και αφήνοντας σκοτεινό τα 3/4 του γηπέδου. Σε αντίθεση με το γήπεδο τένις στο αμφιθέατρο που με 18 προβολείς φωτίζεται μέχρι το πρωί. Με την ευκαιρία η διαμόρφωση του χώρου του αμφιθεάτρου με δέντρα, κερκίδες, παγκάκια πότε θα γίνει; Τον Αύγουστο; Έχουμε κουραστεί πλέον να μαζεύουμε υπογραφές (700), να φωνάζουμε και να συζητούμε τα ίδια και τα ίδια. Ντρεπόμαστε γι’αυτή την κατάσταση και στο μόνο που ελπίζουμε είναι οι εκλογές που έρχονται για να αποδωθούν οι ευθύνες στον κάθε ένα.

Για την Ομάδα πολιτών

Γιώργος Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: