Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση έγινε ο Δ. Στραφιώτης


Ο Αστυνόμος Α κ Δημήτρης Στραφιώτης μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας καταλαμβάνοντας επάξια την θέση του Υποδιευθυντή. Ο κ Στραφιώτης διετέλεσε επί πέντε χρόνια διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρείας και ήταν από εκείνους τους διοικητές που ήρθαν σε ρήξη με το τοπικό πολιτικό κατεστημένο που ήθελε τους διοικητές και τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος να «υπακούουν» σε «άνωθεν εντολές» γιατί αλλιώς τους περίμενε κάποια μετάθεση στα ψηλά βουνά…

Ο αστυνόμος κ Στραφιώτης όταν πρωτοήλθε στην πόλη τον Δεκέμβριο του 2004 και με την πρώτη του ενέργεια για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση το πρώτο μήνυμα που έλαβε από κάποια «καλομαθημένα παιδιά» ήταν : «τόσα χρόνια δεν μας πείραζε κανένας, τώρα ήρθες εσύ να μας κάνεις αυτά…», και το πιο εξωφρενικό μήνυμα που του έστειλαν ήταν ότι: «αφού ο δήμαρχος μας αφήνει εσύ τι πρόβλημα έχεις». Οι παραπάνω αποκαλύψεις έγιναν από τον ίδιο τον αστυνόμο κ Στραφιώτη στις 5-5-2005 στην συγκέντρωση στο δημαρχείο παρουσία πολλών ιδιοκτητών καφετεριών και του κ δημάρχου ο οποίος δεν προέβη σε καμιά διάψευση. Στην συνέχεια, από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος υπήρξε μεγάλη προσπάθεια μείωσης της ηχορύπανσης χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα αφού οι μεν αστυνομικοί έκοβαν κλήσεις για ηχορύπανση, η δε διοίκηση του Δήμου εκώφευε και δεν εφάρμοζε τον νόμο. Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να παραπέμψει τον δήμαρχο κ Γκιόνογλου στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατεξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό οφέλους προς τρίτους και η δίκη αυτή θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης μετά από πολλές αναβολές.

Ο αστυνόμος κ Στραφιώτης ως διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση που παρέλαβε και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές εντούτοις το έργο του θεωρείται θετικό και μπορεί να γίνει ακόμα θετικότερα αν συνεχίσει να βοηθάει την Αλεξάνδρεια και την περιοχή μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΜΙΚΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από την νέα θέση του Υποδιευθυντή που κατέχει πλέον.

Η εφημερίδα μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια για την προαγωγή του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα και αυξημένα καθήκοντα που ανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: