Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Πού φυλάσσονται τα αρχεία του Δήμου;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΙΜΩΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Η κλοπή των αυτοκινήτων της κυκλοφοριακής αγωγής από τον χώρο του αμφιθεάτρου όπου φυλασσόταν, ζωντάνεψε μνήμες απο το παρελθόν σχετικά με τα καμμένα αρχεία της ΔΕΥΑΑΛ πάλι στις αποθήκες του αμφιθεάτρου, για τα οποία ποτέ δεν ανακαλύφθηκε ο εμπρηστής. Με αφορμή πάντως του γεγονότος της κλοπής ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κίμων Παράσχος ρώτησε να πληροφορηθεί αν εκλάπη έντυπο υλικό απο τα αρχεία του Δήμου. Η απάντηση που εδόθη στο ερώτημα του κ Παράσχου δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά από το αρχικό. Η αντιδήμαρχος κα Βουλγαροπούλου είπε ότι δεν έπαθαν τίποτα τα αρχεία διότι βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη αποθήκη όπου φυλάσσονται τα αυτοκινητάκια, ενώ ο κ. δήμαρχος ερμήνευσε το ερώτημα του κ. Παράσχου ως αιχμή… και διαβεβαίωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι αρχείο δεν υπάρχει στο αμφιθέατρο.

Στην συνέχεια το ίδιο ερώτημα, αν δηλαδή υπάρχει αρχείο του Δήμου στο Αμφιθέατρο, υπέβαλε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Πάντος για να πάρει την απάντηση του δημάρχου ότι το αρχείο του Δήμου μεταφέρθηκε στο κτίριο της παλιάς κοινότητας Καμποχωρίου. Λίγο μετά όμως στην συζήτηση παρενέβη ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ντελιόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν είναι συστηματικός ερευνητής των αρχείων του Δήμου και μάλιστα μερικές σημαντικές αποφάσεις των διοικήσεων του Δήμου που πέρασαν, τις δημοσιεύει στον ΠΟΛΙΤΗ και σε άλλες τοπικές εφημερίδες.

Ο κ. Ντελιόπουλος λοιπόν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι οι πρώτοι 40 τόμοι από το αρχείο του Δήμου βρίσκονται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ για το υπόλοιπο αρχείο εξεπλάγη όταν άκουσε τον κ. δήμαρχο να λέει ότι βρίσκεται στο Καμποχώρι ενώ ο ίδιος πίστευε ότι αυτό βρίσκεται στις αποθήκες του Αμφιθεάτρου.

Μετά την σιωπή που κράτησε η διοίκηση του Δήμου στο θέμα της κλοπής και καταστροφής των αυτοκινήτων κυκλοφοριακής αγωγής και τις αντίθετες απαντήσεις που έδωσε η αντιδήμαρχος κ. Βουλγαροπούλου και ο κ. δήμαρχος στο ερώτημα του κ. Παράσχου εύλογα αναρωτιέται κανείς αν μαζί με τα αυτοκινητάκια καταστράφηκε και το αρχείο και αν όχι που τελικά φυλάσσεται το αρχείο του Δήμου; Ο αλεξανδρινός λαός δικαιούται να ενημερώνεται από τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Ανεσίδη για την περιουσία του Δήμου και για ότι συμβαίνει σ’αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: