Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η αξιωματική αντιπολίτευση "λιβανίζει" τη διοίκηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο της Αλεξάνδρειας κάνει ότι… μπορεί για να στηρίξει την παράταξη της πλειοψηφίας που διοικεί επι εφτά χρόνια τον Δήμο και έχει απογοητεύσει τον Αλεξανδρινό λαό.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ Νίκος Γκαβαρδίνας ήταν αυτός που βγήκε και συνεχάρει δημοσίως τον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ κ. Β. Μιχαλακάκη για τον άριστο τρόπο με τον οποίο διοικεί την δημοτική επιχείρηση και αξιοποιεί τα 4 εκατ. ευρω ετησίως.

Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ Γ. Τζίλας λίγο αργότερα βγήκε δημόσια και έδωσε στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ Ναλμπάντη δηλώνοντας στις εφημερίδες ότι το νερό της ΔΕΥΑΑΛ είναι αρίστης ποιότητας και ότι άφοβα οι συμπολίτες μας μπορούν να το πίνουν.

Τότε μάλιστα ο κ Τζίλας απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια του προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ κ Ναλμπάντη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτή, ενώ η αγανάκτηση των συμπολιτών μας βρισκόταν στο κόκκινο…

Πολύ αργότερα όμως ο κ Γκαβαρδίνας και ο κ Τζίλας θυμήθηκαν ότι σαν αντιπολίτευση έχουν χρέος να υπερασπίζονται την υγεία των πολιτών και το δημοτικό χρήμα όχι να «λιβανίζουν» τον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ για τα δάνεια που φορτώνει στις πλάτες του αλεξανδρινού λαού και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ ο οποίος «απειλεί» τους αγανακτισμένους πολίτες ότι θα τους σύρει στα δικαστήρια ή λέει ψέματα για τις ποσότητες του νερού που λαμβάνει η ΔΕΥΑΑΛ από της πηγές και τις γεωτρήσεις.

Ο κ Τζίλας στην δημοτική συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου αναγκάστηκε να παραδεχθεί επιτέλους ότι όντως το πρόβλημα του νερού της ΔΕΥΑΑΛ ταλανίζει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο από τα Σούπερ Μάρκετ.

Το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και ο κ Γκαβαρδίνας ομολογώντας ΤΩΡΑ ότι υπάρχει κακοδιαχείριση στην ΕΔΑΝΑΛ, όπου τα χρέη πνίγουν την επιχείρηση.

Όμως τόσο η παραίτηση-φυγή… του πρώην υποψηφίου δημάρχου κ Γιώργου Καραμούσα από την θέση του αρχηγού, όσο και η ανικανότητα του κ Γκαβαρδίνα και Τζίλα να υπηρετήσουν σωστά τους συμπολίτες μας νεοδημοκράτες, δείχνει ότι κάτι «σάπιο» υπάρχει στην Τοπική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Αλεξανδρείας.

Είναι καταφανέστατο πλέον ότι ο γραμματέας κ Τζίλας και ο πρόεδρος κ Ζωγράφος για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να κρατούν τις κομματικές καρέκλες αδιαφορώντας που οδηγούν την τοπική ΝΔ από ήττα σε ήττα και πικραίνουν τους νεοδημοκράτες.

Θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους αλλά κυρίως για τους νεοδημοκράτες και το κόμμα αν έφευγαν από την διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής πρωτού έρθουν οι δημοτικές εκλογές και «δωρίσουν» για τρίτη τετραετία τον Δήμο στον Γκιόνογλου και Κούγκα.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: