Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Αλαμπουρινού "Τα Μασλάτια"


Την περασμένη εβδομάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον Μορφωτικό Σύλλογο του Κλειδίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλαμπουρινού «Τα Μασλάτια». Πρόκειται για μια πολύ ωραία συλλογή κειμένων, με ιστορίες από το παρελθόν του τόπου μας, δοσμένες με ένα ιδιαίτερο χιούμορ και γραμμένες στο Ρουμλουκιώτικο ιδίωμα. Στη γεμάτη αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Κλειδίου, παρουσία πολλών πολιτών και επισήμων, χαιρετισμούς εξέφρασαν ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατέος κ. Χρυσόμαλλος, ενώ το βιβλίο προλόγισαν οι κύριοι Τσολάκης, και Σουρλόπουλος Νίκος, Δ/ντης της εφημερίδας Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
Ο κ. Τσολάκης αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε αυτό το βιβλίο, στην προσπάθεια που κατέβαλε ο συγγραφέας του κ. Αλαμπουρινός, και με το χιούμορ με το οποίο είναι γραμμένο.
Ο κ. Σουρλόπουλος Νίκος αναφέρθηκε στην ουσιαστική αποστολή που οφείλει να επιτελεί κάθε βιβλίο, να αποτελεί δηλαδή ένα παράθυρο γνώσης, ένα παράθυρο σε διαφορετικούς κόσμους, σε διαφορετικές αντιλήψεις, σε άλλες εποχές και άλλες εμπειρίες. Αυτή την αποστολή επάξια επιτελεί και το βιβλίο του κ. Αλαμπουρινού Τα Μασλάτια», το οποίο μας φέρνει σε επαφή με το παρελθόν του τόπου μας, με χαρακτήρες του Ρουμλουκιού μιας άλλης εποχής, τόνισε ο κ. Σουρλόπουλος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι το βιβλίο αυτό επέχει και ρόλο γέφυρας μεταξύ των γενεών.
Μετά τον κ. Σουρλόπουλο το λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Αλαμπουρινός, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στην παρουσίαση. Όλοι ανεξαιρέτως εξήραν την προσπάθεια του Γιώργου Αλαμπουρινού και τόνισαν ότι το βιβλίο αξίζει να κοσμεί την βιβλιοθήκη κάθε Ρουμλουκιώτικου σπιτιού.
Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε μπουφές με εδέσματα, κουβέντα μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ πολύς κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί αντίτυπα του βιβλίου, υπογεγραμμένα από τον κ. Αλαμπουρινό. Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί το βιβλίο του Γιώργου Αλαμπουρινού “Τα Μασλάτια” μπορεί να το βρεί στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ στην Αλεξάνδρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: