Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Τα συμφέροντα "θάβουν" τη νεολαία μας

Διαστάσεις δημοψηφίσματος τείνει να πάρει η απόφαση του Δημάρχου να λειτουργήσει πρώτα το αναψυκτήριο αντί της βιβλιοθήκς που επι σειρά ετών διακαώς περιμένει η νεολαία μας.
Καθημερινά ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προλάβουν ένα ακόμα λάθος εις βάρος του πολιτισμού της πόλης.
Εν τω μεταξύ απ’ότι φαίνεται οι βιαστικές ενέργειες και αποφάσεις της Δημαρχιακής επιτροπής και εμμέσως του κ. Δημάρχου προσκρούουν στη νομιμότητα, αφού τόσο ο Διευθυντής της Περιφεριακής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Βρανάς, όσο και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ κ. Ζυγούρης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη δεύτερη απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής.
Πιο συγκεκριμένα και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους δύο παραπάνω, ο μεν κ. Βρανάς χαρακτήρισε παράνομη την απόφαη της Δημαρχιακής επιτροπής να προσθέσει αυθαίρετα ακόμα 400 ευρώ στην τιμή των 990 που έκλεισε η δημοπρασία και περιμένει να λάβει την απόφαση για να αποφανθεί περί της νομιμότητας ή μή.
Ο δε νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ χαρακτήρισε επίσης παράνομη την απόφασή αυτή και δήλωσε ότι θα πρέπει να κατέβει το θέμα εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να θεωρηθεί άγονη η δημοπρασία και να επαναεξετασθεί η όλη υπόθεση.
Οι εκτιμήσεις αυτές των αρμοδίων φορέων φαίνεται να ενισχύουν τις φωνές όλων εκείνων των Αλεξανδρινών που από την αρχή χαρακτήρισαν σκάνδαλο την λειτουργία του αναψυκτηρίου και τον τρόπο εκμίσθωσης και απαιτούν να λειτουργήσει πρώτα η Βιβλιοθήκη και μετά το κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: