Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ελέγχει τη ΔΕΥΑΑΛ

Μετά από έγγραφες καταγγελίες για τις διαδικασίες σύνταξης της προμελέτης, για την δημοπράτηση και την ποιότητα των βαλβίδων του έργου, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κάνει έναν κατ’αρχήν διερευνητικό έλεγχο στην ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας.
Στα πλαίσια αυτά ζήτησε από τη διοίκηση της Δημοτικής Υπηρεσίας να της αποστείλει διάφορα έγραφα μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά την σύνταξη της προμελέτης του έργου για την οποία προμελέτη τόσα πολλά και αντιφατικά ειπώθηκαν από τον δήμαρχο κ Γκιόνγλου.
Σε μια εποχή όπου το κοινό αίτημα όλων των Ελλήνων πολιτών είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από τους τοπικούς άρχοντες ο κ δήμαρχος κ Γκιόνογλου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ Ναλπάντη καλούνται να αποστείλουν τα έγγραφα προς την ελεγκτική υπηρεσία.
Επιπλέον, όμως, θα πρέπει ο δήμαρχος κ Γκιόνογλου να δώσει εξηγείσεις στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί αποσιώπησε την ύπαρξη του ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη και για την «ένοχη» σιωπή που κράτησε και δεν απάντησε στις επιστολές των επιστημόνων του Επιμελητηρίου τους οποίους είχε κατηγορήσει ευθέως ότι διατηρούσαν «υπόγειες διαδρομές» με σκοπό την υπονόμευση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: