ΌΛΑ είναι τοπικά, όλα μας αφορούν και μας επηρεάζουν, όπως η πεταλούδα που πετά στην Κίνα και σπέρνει θύελες στην άλλη πλευρά του κόσμου.
Οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να ατενίσουμε τα παγκόσμια γεγονότα. Να μην είμαστε κρυμένοι στην τρύπα μας ανασκαλεύοντας το ίδιο χώμα.
Η ΓΕΝΙΑ των τριαντάρηδων παίρνει τον κόσμο στα χέρια της. Ο Τσίπρας φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα φτιάξει όλα τέλεια με τη νιότη του. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα ανανεώσει το πολιτικό σκηνικό με νέες ιδέες και συμπεριφορές. Κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο σε μια χώρα που επικρατούν ακόμα οι αντιλήψεις του χθές.
Η ανάμειξη των νέων στην πολιτική της χώρας μας και της πόλης μας είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Και είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται εκείνοι που κρατούν τις καρέκλες τους με νύχια και με δόντια. Γι’αυτό και προσπαθούν να κρατήσουν τους νέους απομονωμένους.
Ο Αλέξης Τσίπρας άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκει, αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους. Η νέα γενιά πρέπει να αρχίσει να πρωταγωνιστεί.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καραμανλή λέει το Βήμα της Κυριακής αρχίζει να πάσχει από το σύνδρομο της δεύτερης τετραετίας. Κι αν δεν αντιδράσει θα χάσει τις επόμενες εκλογές. Πώς θα αντιδράσει; Μα ασφαλώς αρχίζοντας να υλοποιεί τις πολιτικές για τις οποία την ψήφισε ο κόσμος. Προωθώντας τις μεταρυθμίσεις που η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να προχωρήσουν.
Αν όμως το σύνδρομο της δεύτερης τετραετίας “χτύπά” την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία έχει ακόμα δυνατά ερίσματα στους πολίτες, τότε τί να πεί κανείς για τη Διοίκηση του Δήμου της Αλεξάνδρειας. Ένα μόλις χρόνο από τις δημοτικές εκλογές και ήδη δείχνει εντελώς ανίκανη να προσφέρει ο,τιδήποτε στην πόλη. Τα σημάδια Αδιαφάνειας, η παντελής έλλειψη μιας συγκεκριμμένης πρότασης για το μέλλον της πόλης και η αδράνεια που επιδεικνύει, την κάνουν το μεγαλύτερο ασθενή του συνδρόμου της 2ης τετραετίας...
ΣΕ ΑΡΘΡΟ του ο Bill Gates, ο ιδρυτής της Microsoft, θεωρεί ότι τα επόμενα δέκα χρόνια, η ψηφιακή επανάσταση θα γίνει ακόμα πιο αισθητή για τους ανθρώπους, δημιουργώντας εφαρμογές που θα αλλάξουν κατά πολύ τον τρόπο της καθημερινότητάς μας.
Όσο κι αν κάποιοι μπορεί να φοβούνται την νέα τεχνολογία, είναι αυτή που καθοδηγεί τις εξελίξεις σήμερα και αποτελεί, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, από τα μεγαλύτερα πνευματικά επιτέυγματα της ανθρωπότητας. Γι’αυτό και επιβάλλεται να την παρακολουθούμε.
Πριν 50 χρόνια αναλφάβητος ήταν ο άνθρωπος που δεν ήξερε γραφή και ανάγνωση. Ο αναλφάβυητος του 21ου αιώνα είναι ο άνθρωπος που δεν χειρίζεται καλά το internet και τη νέα τεχνολογία.
Γι’αυτό και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα πολιτικές που θα ενθαρρύνουν και θα βοηθούν τους πολίτες στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Και από την Πολιτεία αλλά και τοπικά από τις πόλεις.
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ πέρασα στην Αθήνα. Σε μια ψηλή ταράτσα παρακολουθώντας στις 12:00 τα μεσάνυχτα τα πυροτεχνήματα από τους Δήμους της Αττικής. Ο Δήμος της Αθήνας και του Πειραιά είχαν τα πιο εντυπωσιακά. Πυροτεχνήματα που έσκαγαν πολλαπλά στον αέρα δημιουργώντας πολύχρωμα αστέρια και καρδιές.
Οι γιορτές είναι μια σύμβαση μεταξύ των ανθρώπων, μια σχηματική ευκαιρία για να στολιστούμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε και να αναλογιστούμε πάνω στο χρόνο που φεύγει και αυτόν που έρχεται. Είναι κάτι που συμφωνούμε να το ζήσουμε και να το μοιραστούμε όλοι μαζί. Γι’αυτό και πέρα από τους στολισμούς των σπιτιών, στις γιορτές συμμετέχουν συλλογικά οι Δήμοι.
Υπό το πρίσμα αυτό, η πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξάνδρειας , κ. Γκαβαρδίνα να μην ρίχνουμε πυροτεχνήματα την πρωτοχρονιά είναι εντελώς άστοχη. Όπως άστοχη ήταν και η κατάργηση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι με προσχημα τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Αν σε ένα δήμο εκλείψουν οι εκδηλώσεις εορτασμού. Αν εκλείψουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, οι χοροί. Τότε ο Δήμος μένει άγονος, στείρος και απολίτιστος. Ένας δήμος που δεν προσφέρει τίποτα ανώτερο στους πολίτες του.
Το να γλιτώσουμε κάποια χρήματα από μερικά πυροτεχνήματα ή από κάποια συναυλία δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί χάνουμε περισσότερα σε πολιτισμό.
Άλλωστε χρήματα μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερα αν αυτοί που διοικούν κάνουν πιο σωστή διαχέιριση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου