Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Φαρμάκι για τους γονείς το κόστος στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αλεξάνδρειας

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 90 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ
ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΥΡΩ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΔΩΡΕΑΝ




Η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας με την ψηφοθηρική πολιτική που εφαρμόζει δείχνει το αντικοινωνικό της πρόσωπο στους πολλούς δημότες.
Όπως γίνεται με το νερό της ΔΕΥΑΑΛ όπου η μεγάλη μερίδα του αλεξανδρινού λαού το πληρώνει πανάκριβα , το ίδιο να συμβαίνει και με τους γονείς που στέλνουν τα μικρά παιδιά τους στον δημοτικό Παιδικό Σταθμό.
Με αφορμή την αγανάκτηση πολλών γονιών που δυσανασχετούν για το ακριβό τίμημα στον Παιδικό Σταθμό, το πρόβλημα αυτό το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Παράσχος, ο οποίος ζήτησε να μάθει από τον δήμαρχο κ. Γκιόνογλου και την πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών σταθμών κα Βαρσαμοπούλου πώς γίνεται μικρότεροι και φτωχότεροι Δήμοι σαν τον Δήμο Αντιγονιδών και Πλατέος που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες στα παιδιά ή με το ελάχιστο τίμημα των 30 ευρω ανά μήνα, ενώ στο Δήμο της Αλεξάνδρειας οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να πληρώνουν 70 και 90 ευρω τον μήνα;
Η κ. Βαρσαμοπούλου επικαλέστηκε το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος και γι’αυτό, όπως είπε, το διοικητικό συμβούλιο πήρε την απόφαση αυτή.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος είπε ότι για το θέμα αυτό έγιναν πολλές συζητήσεις και ότι είναι πολύ καλό το μηνιαίο τίμημα των 70 και 90 ευρω και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να κλείσουν όλοι οι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί στην Αλεξάνδρεια.
Βεβαίως τόσο η κ Βαρσαμοπούλου όσο και ο κ δήμαρχος δεν φαίνεται να νοιάζονται για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια με ένα ή δύο μικρά παιδιά και φυσικά δεν απέφυγαν να κάνουν λόγο για τις μεγάλες σπατάλες του Δήμου οι οποίες στην συνέχεια επιβαρύνουν την τιμή του νερού, των τελών καθαριότητας, παιδικού σταθμού κλπ.
Αν ο κ Γκιόνογλου αποφάσιζε να κάνει περικοπές στις δαπάνες του Δήμου και λιγόστευε τον αριθμό των αντιδημαρχών τότε σίγουρα θα μπορούσε να μειώσει το μηνιαίο τίμημα των γονιών που στέλνουν παιδιά στον παιδικό σταθμό.
Για να το κάνει αυτό όμως θα έπρεπε να δυσαρεστήσει κάποιους συνεργάτες τους, πράγμα πολύ δύσκολο για τον κ δήμαρχο.
Αλλά και η πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών κ Βαρσαμοπούλου αφού αποφάσησε το τίμημα των 90 ευρω επειδή το επιτρέπει ο νόμος και αφού εισπράττει και η ίδια τον μισθό της επειδή το επιτρέπει ο νόμος, ας μας πει και τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται τα εφόδια στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (λαχανικά-κρέατα, αναψυκτικά, στολές του προσωπικού κλπ). Διοργανώνει μειοδοτικούς διαγωνσιμούς ώστε να εποφελούνται όλοι οι επαγγελματίες της πόλης; Στο κάτω κάτω της γραφής όλοι πληρώνουν με τους φόρους και τα δηοτικά τέλη για την λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών σταθμών.
Εμείς δεν γνωρίζουμε να γίνονται τέτοιοι διαγωνισμοί για τις προμήθειες. Αν όμως γίνονται ευχαρίστως θα περιμένουμε να μας διαψεύσει η πρόεδρος.


Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: