Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πρόστιμο 3.500 ευρώ στο Δήμο Αλεξάνδρειας για τις λακούβες στους δρόμους



Δειλά δειλά αρχίζουν οι πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να σύρουν στα δικαστήρια τους Δήμους ζητώντας να βρουν τα δίκια τους.

Πρόσφατα πολίτες του Δήμου ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ οδήγησαν στο δικαστήριο τον Δήμο της Αλεξάνδρειας απαιτώντας αποζημίωση διότι υπέστη το αυτοκίνητό τους ζημιές από λακκούβες σε δρόμο που ανήκει στα γεωγραφικά σύνορα της Αλεξάνδρειας.

Πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βεροίας ( μεταβατική έδρα Γιαννιτσών) με την υπ’αριθμ. 91/2009 απόφαση υποχρέωσε τον Δήμο της Αλεξάνδρειας να καταβάλλει το ποσόν των 3.500 ευρω για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστη το αυτοκίνητο τους από την πρόσκρουση του σε λακκούβα δρόμου που ανήκει στον Δήμο.

Κατόπιν αυτής της απόφασης η διοίκηση του Δήμου υποχρεώθηκε να φέρει το θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσει την ψήφιση του ποσού των 3.500 ευρω με τίτλο δικαστικά έξοδα και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βεροίας ανάβει το πράσινο φως στους πολίτες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια ανέχονται τις παραλήψεις της δημοτικής αρχής και τις πληρώνουν είτε με βλάβες στα αυτοκίνητά τους είτε με πτώσεις στα χαλασμένα πεζοδρόμια είτε απο την ΜΗ ισότιμη εφαρμογή του νόμου στην είσπραξη των δημοτικών εσόδων.

Βεβαίως το θέμα αυτό με την καταβολή των 3.500 ευρω από τον Δήμο στους τρεις πολίτες θα μπορούσε να αποτελέσει για την αντιπολίτευση την χρυσή ευκαιρία για να αποκαλύψει την γύμνια της διοίκησης και προσωπικά του κ δημάρχου ο οποίος στα εφτά χρόνια φροντίζει μόνον για το κέντρο της πόλης ενώ έχει ξεχάσει την υπόλοιπη Αλεξάνδρεια και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Σε όποια γειτονιά και να δει κανείς διαπιστώνει σπασμένα πεζοδρόμια, και λακκούβες που χάσκουν και περιμένουν το πόδι κάποιου συμπολίτη μας ή την ρόδα του αυτοκινήτου.

Δυστυχώς όμως και αυτή την φορά η αντιπολίτευση επέλεξε την τακτική της ήπιας κριτικής μη τυχών και φέρει σε δύσκολη θέση τον κ δήμαρχο οποίος χάριν της αντιπολίτευσης μπορεί και βλέπει… και τρίτη τετραετία.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: