Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη για το ΙΚΑ Αλεξάνδρειας

Ευρεία σύσκεψη διοργάνωσε η διοίκηση του Εμπορικού  Συλλόγου Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο να κλείσει το υποκατάστημα  του ΙΚΑ στην πόλη μας.
Στην σύσκεψη παρευρέθη ο βουλευτής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Ημαθίας κ Γιοβανόπουλος, ο δήμαρχος κ Φώτης Δημητριάδης, ο οικονομικός  υπεύθυνος των ΚΑΕΛΕ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ Τάκης Δημητριάδης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" κ Γιώργος Σπυρίδης και εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Αλεξάνδρειας.
Στην αρχή τον λόγο πήρε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ Γ  Παπαδήμας, ο οποίος έκανε μία ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΙΚΑ και στην συνέχεια μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων.
Ο κοινός παρανομαστής όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη να υπάρξει ενότητα και αποφασιστικότητα των τοπικών δυνάμεων ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα διότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους και στους επιχειρηματίες.
Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του δημάρχου κ. Δημητριάδη να γίνει σήμερα Σάββατο απόγευμα νέα σύσκεψη στο Δήμο αφενός για την κάθοδο επιτροπής στην Αθήνα μέχρι την Πέμπτη που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ και  αφετέρου  τον συντονισμό για δυναμική αντίδραση των τοπικών δυνάμεων αν η διοίκηση του ΙΚΑ αποφασίσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αλεξάνδρεια..
 Επίσης θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο να υποβληθεί μήνυση κατ'αγνώστου για να εντοπιστεί ο "συντάκτης" των παραποιημένων στοιχείων που εστάλησαν στον διοικητή του ΙΚΑ και εμφανίζουν το υποκατάστημα της Αλεξάνδρειας να βρίσκεται σε χαμηλότερη βαθμίδα από το αντίστοιχο της Νάουσας ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Ως τόσο παρά την ομοφωνία  σε πολλά σημεία υπήρξαν και κάποια στα οποία φαίνεται να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα με κίνδυνο αυτό να αποδυναμώσει το αρραγές μέτωπο στον αγώνα.
Ένα τέτοιο σημείο ήταν η άποψη που διατύπωσε ο κ. Σπυρίδης υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί κοινός αγώνας με τους κατοίκους της Νάουσας ώστε να μην κλείσει κανένα από τα δύο υποκαταστήματα. του ΙΚΑ.
Αυτή όμως η θέση του κ Σπυρίδη όσο και αν ακούγεται καλά στα αυτιά του καθενός και εναρμονίζεται με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα, εν τούτοις  δεν είναι ρεαλιστική διότι όλα δείχνουν ότι ένα από τα δύο υποκαταστήματα θα κλείσει και ήδη με τα παραποιημένα στοιχεία που εστάλησαν στην διοίκηση του ΙΚΑ, (αλήθεια ποιον ωφελούν τα παραποιημένα στοιχεία;) θέλουν να  κλείσουν το υποκατάστημα της Αλεξάνδρειας.
Εν τω μεταξύ και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Αλεξανδρείας σιγο-ψιθυρίζουν ότι υπάρχει πολιτικός "δάκτυλος" στο να κλείσει το ΙΚΑ την Αλεξάνδρειας  και όχι  της Νάουσας.
Κατόπιν όλων αυτών η σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο είναι πολύ σημαντική και από τα όσα θα αποφασιστούν θα εξαρτηθεί και η έκβαση του αγώνα  αν δηλαδή θα αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ ή θα προσθέσουμε άλλο ένα  κύκλο στο κάδρο  της ερήμωση της πόλης. 










Δεν υπάρχουν σχόλια: