Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες πιο εργατικοί και από τους Γερμανούς

«Αποκύημα φαντασίας» αποδεικνύεται με μία ακόμη έρευνα με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η φήμη πως οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από πολλούς άλλους πολίτες χωρών της Ε.Ε. καθώς καταγράφεται ότι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην Γηραιά Ηπειρο, όσον αφορά τον χρόνο εργασίας σε εβδομαδιαία, αλλά και σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή, κάτω από το μέσο όρο βρίσκεται η χώρα μας στη μέση διάρκεια της άδειας που λαμβάνει ένας εργαζόμενος και μόνο οι εθνικές αργίες είναι λίγο περισσότερες, σε σχέση με ότι συμβαίνει σε άλλα κράτη της Ε.Ε. αλλά και πάλι στα ίδια επίπεδα με ό,τι ισχύει στα αναπτυγμένα κράτη της Ευρωζώνης. Όπως αναφέρει η Ημερησία τα δεδομένα αποτυπώνονται παραστατικά σε σχετική μελέτη για το 2011 το Eurofound που αποτελεί εξειδικευμένο συμβουλευτικό φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Ειδικότερα, το 40ωρο της εβδομαδιαίας εργασίας στη χώρα, τοποθετεί την Ελλάδα στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών μαζί με τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, το Λουξεμβούργο κ.α. Η Γερμανία με 37,7 ώρες η Φινλανδία με 37,5 και η Ολλανδία με 37,1 ώρες βρίσκονται πιο κάτω στη σχετική κατάταξη με τελευταία τη Γαλλία με 35,6 ώρες.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: