Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ισόβια στον δολοφόνο του πυροσβέστη


Ισόβια στον δολοφόνο του πυροσβέστη 

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας στον νεαρό Αλβανό ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε εν ψυχρώ τον άτυχο πυροσβέστη Χρήστο Μαντά στη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου, το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2011.
Σύμφωνα με το dete.gr στον άλλον Αλβανό ο οποίος κατηγορείτο μόνο για τις δύο ληστείες, στο σούπερ-μάρκετ και σε περίπτερο των Ζαρουχλείκων, η έδρα επέβαλε ποινή κάθειρξης συνολικά 18 ετών.
Χθες συνεχίστηκε μέχρι και αργά το μεσημέρι η διαδικασία στο δικαστικό μέγαρο της αχαϊκής πρωτεύουσας με τις απολογίες των δύο δραστών και τις αγορεύσεις των δικηγόρων και αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση.
Το Τριμελές Εφετείο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την κατηγορία που του είχε επιβληθεί, δηλαδή «δολοφονία από πρόθεση».
Την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει και η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη Χ. Μαντά, η οποία είχε ζητήσει από την δικαιοσύνη να βρεθούν - αν δεν είναι αυτοί οι δολοφόνοι - και να τους «αποδοθεί ό,τι τους αξίζει».
Να υπενθυμίσουμε πως εκτός από την χήρα, Ελένη Μαντά, μεταξύ άλλων κατέθεσαν και εννέα υπάλληλοι και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο σούπερ μάρκετ, η πλειοψηφία των οποίων αναγνώρισε κατηγορηματικά τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ για τον άλλο διατήρησαν επιφυλάξεις.
Η ταμίας του σούπερ μάρκετ Φωτεινή Ραυτοπούλου, τόνισε στην κατάθεσή της πως ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν ο άνθρωπος που πλησίασε στο ταμείο, της ζήτησε τα χρήματα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πυροσβέστη και αυτό, όπως είπε, καθώς είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Το ίδιο υποστήριξε και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, στα Ζαρουχλέικα, που κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει το προηγούμενο βράδυ οι δύο νεαροί αλλοδαποί. Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ, ο οποίος δήλωσε πως είδε τα δύο άτομα, αμέσως μετά τη ληστεία, να τρέχουν και να επιβιβάζονται σε μηχανάκι που το είχαν σταθμεύσει πίσω από την Ελευθερίου Βενιζέλου και να φεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: