Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Προστατευόμενο Γεωπάρκο ολόκληρη η Λέσβος

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων που προστατεύονται από την UNESCO, εντάχθηκε ολόκληρο το νησί της Λέσβου σύμφωνα με απόφαση του διεθνή οργανισμού που συνεδρίασε στο Πόρτο.
Ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2011 από τον Δήμο Λέσβου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, βάσει της οποίας διεκδικείτο η αναγνώριση ολόκληρου του νησιού ως γεωπάρκου και η ένταξη του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.
Την προσπάθεια ενίσχυσαν πολλές υπηρεσίες και τοπικοί φορείς της Λέσβου όπως η Κ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Βορείου Αιγαίου, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών- Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, το Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδης του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο - Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο, το Μουσείο Τεριάντ, το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και άλλοι.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: