Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση για «κεφαλικό φόρο» σε εκμισθωτές ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόταση για επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Την είδηση που αρχικά έδωσε η Ιπποκράτους επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και στην απαίτηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον Μάρτιο, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.
Ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. «Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.
Εξού και η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: