Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση αντιδημάρχου Γκαβαρδίνα - μαθητών

Χθες Δευτέρα έγινε πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές που κάνουν κατάληψη στο 1ο και 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου επιτροπή μαθητών συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Νίκο Γκαβαρδίνα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Παντόπουλο.
Το πρόβλημα που απασχολεί πολλούς μαθητές και συζητήθηκε στη συνάντηση, έχει άμεση σχέση με το Δήμο και αφορά το ΠΑΣΟ πολλών εκ των μαθητών, οι οποίοι είναι από τα Καβάσιλα και κάποια άλλα χωριά και κανονικά θα έπρεπε να φοιτούν στο Λύκειο της Βέροιας, και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται ΠΑΣΟ για την Αλεξάνδρεια.
Για το πρόβλημα αυτό ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε ότι ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να μην αναγκαστούν οι γονείς να επιβαρυθούν τα έξοδα της μετακίνησης των παιδιών τους.
Από την πλευρά του Δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Παιδείας συνέστησαν στους μαθητές να αποφεύγουν βανδαλισμούς στα σχολεία κάτι με το οποίο συμφώνησαν απόλυτα και οι μαθητές και δεσμεύτηκαν να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στη δημόσια περιουσία.
Παρακολουθήστε ένα μικρό απόσπασμα της συζήτησης που έγινε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: