Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα: Ικανοποιημένοι οι ασθενείς από τις ιατρικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Νάουσας

Το Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια του στρατηγικού του στόχου για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας διαβίβασε στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας δύο ερωτηματολόγια για τη μέτρηση της ικανοποίησης των Νοσηλευόμενων και Εξωτερικών Ασθενών σε αυτά.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας τα ερωτηματολόγια αυτά συμπληρώθηκαν από τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2011 έως και 30/6/2011.
Η έρευνα κάλυψε δείγμα 152 Νοσηλευόμενων Ασθενών (εκ των οποίων 36,4% άνδρες και 63,6% γυναίκες) με Μ.Ο. ηλικίας τα 57,5 έτη και το ερωτηματολόγιο αφορούσε σε αυτήν την περίπτωση: στην παρεχόμενη φροντίδα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στο περιβάλλον του ιδρύματος, στις εμπειρίες από το νοσοκομείο, στη διαμορφούμενη τάση - διάθεση κατά την αποχώρηση από αυτό καθώς και στη συνολική κατάταξή του.
Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων κατέδειξε την απόλυτη ικανοποίηση των νοσηλευόμενων ασθενών από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας αφού βαθμολόγησαν το Νοσοκομείο με 9,41 (Άριστα το 10).

Παράλληλα, σε δείγμα 50 Εξωτερικών ασθενών (εκ των οποίων 42% άνδρες και 58% γυναίκες) με Μ.Ο. ηλικίας τα 51,8 έτη η έρευνα επικεντρώθηκε: στην υποδοχή & στο περιβάλλον, στην ταχύτητα εξυπηρέτησης, στις Κλινικές και Εργαστηριακές Εξετάσεις, στις εντυπώσεις από την Ιατρική & Νοσηλευτική φροντίδα, στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ιδρύματος, στη Γενική Εξυπηρέτηση αλλά και τη Συνολική Αξιολόγησή του.
Σύμφωνα με την επεξεργασία των δεδομένων οι Εξωτερικοί Ασθενείς του Νοσοκομείου είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρει αυτό βαθμολογώντας το συνολικά με 7,91 (Άριστα το 10).

Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία έχει και το πόρισμα της έρευνας που απεικονίζει πως:
- το 76 % των εξωτερικών ασθενών θα σύστηνε το νοσοκομείο σε φίλους και συγγενείς, ενώ
- το 78 % των ασθενών θα επέλεγε ξανά το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας για την περίθαλψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: