Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άφθονα τα νερά των πηγών του Βερμίου σύμφωνα με υδρογεωλογική έρευνα

Παρά το γεγονός ότι αργεί να ωριμάσει η μελέτη για την κατασκευή του έργου του κεντρικού αγωγού για την μεταφορά νερού, σε όλο τον κάμπο, από τις πηγές του Βερμίου,εν τούτοις υπάρχουν και τα ευχάριστα νέα σχετικά με τα αποθέματα των υδάτων στις πηγές του ΑΞΙΟΥ και στις 5-6 πηγές.
Η υδρογεωλογική έρευνα έγινε από τον ανάδοχο της μελέτης του έργου «ΡΟΙΚΟΣ» και απ’ότι μας πληροφόρησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας

στην Βόρεια Ελλάδα κ. Σάκης Σίγγας τα αποθέματα του νερού στις πηγές ΑΞΙΟΥ και ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ πηγές Βερμίου είναι άφθονο.
Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ.ΑΛ ότι καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η Αλεξάνδρεια και τα χωριά της υδροδοτούνται από τα νερά των πηγών του Βερμίου.
Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας και τον εντοπισμό των αποθεμάτων νερού, αυτό που απομένει είναι να ωριμάσει η οριστική μελέτη του έργου και να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού που θα μεταφέρει επιτέλους το υγιεινό νερό των πηγών ως το τελευταίο χωριό του κάμπου.
Πολύ πιθανόν σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου Υδρευσης να υπάρξει ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Δημητριάδη για την πορεία της μελέτης και την ένταξη του έργου σε κάποιο από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν, όπως έκανε και με την εξασφάλιση των κονδυλίων για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του νερού στον πρώην Δήμο Πλατέος. Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: