Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πρόταση του γεωπόνου Π. Καπόγλου για τη διάσωση της Ζάχαρης

Ο κ. Παύλος Καπόγλου
Με αφορμή τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξης στο Εργοστάσιο της Ζάχαρης και τον κίνδυνο οριστικού κλεισίματος, ο συμπολίτης μας γεωπόνος κ. Πάυλος Καπόγλου καταθέτει μια πρόταση που κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να βγάλει τη Ζάχαρη από το σημερινό αδιέξοδο.
Σε γενικές γραμμές η άποψη του κ. Καπόγλου για την επιβίωση της ΕΒΖ είναι η στροφή της -παράλληλα με τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγής τευτλοζάχαρης - σε δυο νέους τομείς, που έχουν επικαιρότητα και διεθνή αλματώδη αύξηση της ζήτησης τους, αλλά και ευοίωνο διεθνές επιχειρηματικό μέλλον, δηλαδή

Α) Πρώτον να στραφεί στην καλλιέργεια και στη μεταποίηση της Στέβιας για την παραγωγή Στεβιοζάχαρης.
Β) Δεύτερον επίσης η ΕΒΖ πρέπει να στραφεί στην παραγωγή Βιοαιθανόλης και Βιοντήζελ ταυτόχρονα με τη συνέχιση και επέκταση της τευτλοκαλλιέργειας, καθόσον θα μπορούν τα πλεονάσματα τευτλοζάχαρης και η μελάσα να αξιοποιούνται για την παραγωγή Βιοαιθανόλης.
Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζει ο κ. Καπόγλου θα μπορούν να αξιοποιηθούν παραγωγικά όλα τα εργοστάσια της ΕΒΖ, να διασωθεί η ΕΒΖ, αλλά και αν κυριαρχήσει στα Βαλκάνια.
Περισσότερα αναφέρονται στο βιβλίο του κ. Καπόγλου για τη Στέβια με τίτλο «ΣΤΕΒΙΑ: γλυκιά , αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»
Αυτές τις προτάσεις του τις έχει προσφάτως απευθύνει με επιστολές του και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τις οποίες ενημερώνει, ότι έχει στη διάθεση τους σχετική Προμελέτη διάσωσης της ΕΒΖ και μπορεί να υποβάλλει και πλήρη Μελέτη με στόχο την υλοποίηση της πρότασης του για την διάσωση και κυριαρχία της ΕΒΖ στα Βαλκάνια.
Περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση του κ. Καπόγλου μπορείτε να βρείτε στα Websites: www..gr http://stevia-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: