Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Καταπέλτης ο Α. Κανακάρης κατά του Φώτη Δημητριάδη


Ο Αλέκος Κανακάρης
Με δριμύτατο τρόπο απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Αλέκος Κανακάρης κατά του δημάρχου Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος του αμφισβήτησε το δικαίωμα να ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα νερά των πηγών του Βερμίου.
Ο κ. Κανακάρης στην τελευταία δημοτική συνεδρίαση ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης κ. Φώτη Δημητριάδη αν η τοποθέτηση των φίλτρων στις γεωτρήσεις του Δήμου Πλατέος θα δημιουργήσει πρόβλημα στην προώθηση της μελέτης και κατασκευής του κεντρικού αγωγού που θα υδροδοτήσει όλο τον κάμπο με τα νερά των πηγών.
Ο κ. Δημητριάδης αντί να ενημερώσει το σώμα και δια αυτού την ρουμλουκιώτικη κοινωνία, για τις ανησυχίες που υπάρχουν, αυτός υποστήριξε ότι δεν δικαιούται ο δημοτικός σύμβουλος να ζητάει να ενημερωθεί για το θέμα αυτό στην δημοτική συνεδρίαση διότι συζητήθηκε στην σύσκεψη της διοίκησης του συνδέσμου Υδρευσης την περασμένη εβδομάδα.
Παρόλα αυτά ο κ. Δημητριάδης αντελήφθη έγκαιρα ότι η άποψή του αυτή ήταν πέρα για πέρα έωλη, και έτσι ενημέρωσε το σώμα για την πρόταση της εγκατάστασης των φίλτρων στις γεωτρήσεις του δήμου Πλατέος δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το έργο αυτό δεν αναιρεί το άλλο έργο που είναι η κατασκευή του κεντρικού αγωγού.
Επί της θέσεως αυτής ο κ. Κανακάρης υποστήριξε την άποψη ότι θα μπορούσε ο κ. Δημητριάδης ως πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης να είχε ωριμάσει και την μελέτη για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού ώστε να την υποβάλει στο ΕΣΠΑ μαζί με την πρόταση για την εγκατάσταση των φίλτρων στις γεωτρήσεις του δήμου Πλατέος, κάτι που ως γνωστό δεν έκανε.
Αν λοιπόν ΤΩΡΑ ο Σύνδεσμος απορροφήσει 4 εκ. από το ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση φίλτρων ελέγχου των νερών των γεωτρήσεων του δήμου Πλατέος τότε σίγουρα η Πολιτεία θα δυσκολευτεί πολύ να εγκρίνει και τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού δεδομένου ότι ένα κομμάτι από τον πληθυσμό του κάμπου θα έχει λύσει το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού.
Το θέμα, πάντως, αυτό σίγουρα θα πάρει έκταση διότι ο κ. Δημητριάδης ενήργησε μεροληπτικά υπέρ του δήμου Πλατέος και ίσως αυτό να αποβεί μοιραίο για τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής του Ρουμλουκιού, οι οποίοι θα συνεχίσουν, άγνωστο για πόσα χρόνια ακόμα , να πίνουν νερό από τις γεωτρήσεις, αλλά χωρίς φίλτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: