Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τί θα γίνει με τους συμβασιούχους του Δήμου Αλεξάνδρειας και πώς θα καθαρίζεται η πόλη;

Θέμα προκύπτει από 1 Ιανουαρίου 2011 με τους συμβασιούχους του Δήμου Αλεξάνδρειας και των άλλων Δήμων που συνενώνονται και κατ'επέκταση με τις εργασίες που αυτοί εκτελούσαν έως σήμερα, με δεδομένο τις μεγάλες Καλλικρατικές αλλαγές που προωθούνται και της οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε. Με βάση όσα διαμηνύει η Πολιτεία φαίνεται με σιγουριά ότι βαδίζουμε προς λύση όλων των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου στους Δήμους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία χιλιάδες συμβασιούχοι ανά την Ελλάδα αλλά και πολλοί συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά από την αρχή του επόμενου χρόνου, όποτε και λύνεται η σύμβασή τους.
Ταυτόχρονα όμως προκύπτουν και πρακτικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του νέου Δήμου στους τομείς που δραστηριοποιούνται οι συμβασιούχοι. Θέμα για παράδειγμα υπάρχει για το πώς θα καθαρίζεται η Αλεξάνδρεια από τη στιγμή που από 1 Ιανουαρίου δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση σε όσους εργάζονταν στη καθαριότητα και θα μείνουν μόλις 6 μόνιμοι υπάλληλοι για τη δουλειά αυτή.
Για το συγκεκριμένο θέμα η απάντηση που δίδεται από μέλη της αυριανής διοίκησης είναι ότι ο Δήμος Πλατέος έχει μονιμοποιήσει 34 άτομα στον τομέα της καθαριότητας και ότι αυτά τα άτομα θα αναλάβουν τα καθήκοντα που μέχρι χθες είχαν οι συμβασιούχοι μαζί με τους 6 εργαζομένους και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: