Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αρνήθηκαν να μας δώσουν αντίγραφα τιμολογίων αγοράς τροφίμων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αλεξάνδρειας

Η πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ Ευγενία Βαρσαμοπούλου (φώτο αριστερά) συχνά πυκνά διαβεβαιώνει το δημοτικό συμβούλιο ότι η διαχείριση των οικονομικών των παιδικών Σταθμών γίνεται με απόλυτη διαφάνεια καθώς επίσης και με απόλυτη νομιμότητα και ισονομία γίνεται η αγορά των εφοδίων (τρόφιμα) απο όλα τα καταστήματα της αγοράς.

Προσφάτως η εφημερίδα μας υπέβαλε αίτημα με το οποίο ζητούμε τα αντίγραφα-φωτοτυπίες των τιμολογίων αγοράς των τροφίμων για το 2010 για να φανεί απο ποια καταστήματα προμηθεύονται τα τρόφιμα.

Η απάντηση που μας έδωσε η πρόεδρος κ Βαρσαμοπούλου είναι ότι τα αντίγραφα των τιμολογίων είναι εκτός των προβλεπόμενων εγγράφων απο τον νόμο που πρέπει να δίδονται και ως εκ τούτου δεν δικαιούμαστε να τα πάρουμε.

Δηλαδή ενώ οι δημότες πληρώνουν για την αγορά των προμηθειών του Δήμου εν τούτοις δεν δικαιούνται να γνωρίζουν απο ποιους γίνονται οι προμήθειες και σε ποια τιμή.

Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε σε αρμόδια όργανα της Τοπικής αυτοδιοίκησης και η απάντηση που μας έδωσαν ήταν ότι κάθε πολίτης και κάθε τοπική εφημερίδα έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα έγγραφα του Δήμου εκτός εκείνων που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια και την υγεία του κάθε πολίτη.

Ως εκ τούτου θα αποστείλουμε αναφορά στην περιφερειάρχη κ Λιονή και θα ζητήσουμε να μας αποσαφηνίσει αν έχουμε το δικαίωμα να αποχτήσουμε τα τιμολόγια που ζητήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: